Comunitat Valenciana

L'AVL dona un emotiu comiat a set dels seus històrics acadèmics després de vint anys en la institució

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha viscut aquest divendres una de les sessions plenàries "més emotives" dels vint anys de la institució, amb el comiat dels set membres que el pròxim 15 de juny deixaran definitivament la seu de Sant Miquel dels Reis, com a conseqüència de la renovació per sorteig d'un terç dels seus integrants anunciada el passat mes de desembre.
L'AVL despedeix a històrics acadèmics després de 20 anys en la institució
L'AVL despedeix a històrics acadèmics després de 20 anys en la institució
AVL
L'AVL despedeix a històrics acadèmics després de 20 anys en la institució

Albert Hauf, Antoni Ferrando, Lluís Meseguer, Honorat Ros, Emili Casanova, Eduard Mira i Maribel Guardiola han sigut acomiadats entre aplaudiments per la resta de companys, després de 20 anys de vida acadèmica en els quals "han deixat la seua petjada en el si de la institució normativa del valencià", ha ressaltat l'AVL en un comunicat.

Els set membres han posat els seus coneixements al servici de l'AVL i de la societat valenciana i han jugat un "paper vital" a l'hora de "dignificar i consolidar la institució", han subratllat des de l'Acadèmia.

El president Ramon Ferrer i altres acadèmics han pronunciat paraules d'agraïment als acadèmics pel seu treball i amor a la llengua. "Hui no és un dia més. Acaba una etapa, però la vostra aportació sempre serà reconeguda per tota la societat. Heu contribuït des del diàleg, el respecte i el consens a fer de la institució un referent per a tots els valencians", ha remarcat.

El pròxim 16 de juny se celebrarà l'acte de presa de possessió de les noves acadèmiques electes: Rosa Agost, Àngels Gregori, Maria Josep Marín, Sandra Montserrat, Maria Àngels Francés, Carme Manuel Cuenca i Vicenta Tasa, que ocuparan les vacants dels set membres que aquest divendres han assistit al seu últim Ple. L'acte tindrà lloc en el monestir de Sant Miquel dels Reis i serà presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento