Es disparen els adeptes a sectes amb falses teràpies a tot Catalunya

  • Uns 24.300 ciutadans han estat absorvits per organitzacions.
  • A través de psicoterapeutes enganyosos.
  • Amb la crisi han pujat i sense control.

Teràpies naturals i energètiques o tècniques d'ajut personal estan de moda, i més en un context de precarietat econòmica com el d'ara. Les sectes, sabedores d'aquest increment de popularitat, han optat per captar adeptes a través de falsos curadors i terapeutes. A Catalunya, ja són més de 24.300 les persones que han caigut a mans d'aquestes organitzacions secretes amb aquest sistema.

Hi ha un psicomercat de venedors de fum
Suposen ja el 0,4% de la població catalana adulta, segons revela a
20 minutos Assessorament i Informació sobre Sectes (AIS), l'entitat que dóna suport a les víctimes d'aquestes organitzacions i als seus familiars.

I cada cop són més les víctimes. Segons dades recollides per l'AIS, en els darrers 10 anys la captació de les sectes a través de la falsa psicoteràpia «ha crescut exponencialment». «Hi ha un psicomercat de venedors de fum», apunta el psicòleg i psicoterapeuta de l'AIS Miquel Perlado.

Capten gent necessitada, que vol suport i consol
Són falsos professionals que poden arribar a ser «
perversos i psicopàtics» i que «capten gent necessitada, que vol suport i consol». L'any passat es van detectar un mínim de 150 «xerraires», amb escassa formació.

Més de 54.700 catalans (0,9% de la població adulta) estan absorvits per les sectes, que mantenen les seves estructures, xarxes i poder, segons l'AIS. I això és perquè «
la gent té por i no denuncia», aclareix Perlado. L'entitat adverteix que «no hi ha un control de titulació dels professionals». A França, el Govern ja ha donat la veu d'alerta.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento