Comunitat Valenciana

Puig defén l'empresa pública de sanitat com "un instrument i no un fi en si mateix"

  • El president diu que és una proposta de Sanitat que porta "bastant temps organitzant per a la millor gestió dels recursos".
Archivo - Arxiu - La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló i el president de la Generalitat, Ximo Puig durant una reunió
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló i el president de la Generalitat, Ximo Puig durant una reunió (arxiu)
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló i el president de la Generalitat, Ximo Puig durant una reunió

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defés aquest dimarts que l'empresa pública de salut (EPS) que ultima la Conselleria de Sanitat per a assumir serveis externalitzats és "un instrument i no un fi en si mateix".

Així s'ha posicionat el també líder del PSPV, en una entrevista en la SER arreplegada per Europa Press, davant les discrepàncies amb els altres socis de govern del Botànic. Compromís i Unides Podem advoquen per seguir el 'model Alzira' que es va seguir en la reversió d'aquest departament de València en 2018 -sense una empresa- per al traspàs a gestió pública del de Torrevella (Alacant) previst per a octubre.

En general, al marge d'aquesta reversió, Puig ha assegurat que l'EPS és una proposta de Sanitat que porta "bastant temps organitzant per a la millor gestió dels recursos públics sanitaris", en àmbits com les ressonàncies magnètiques o la farmàcia en les residències.

Es tracta, al seu juí, d'anar cap a una major eficàcia en la sanitat pública i de "resetejar una mica l'arquitectura administrativa sanitària", una lliçó que creu que deixa la pandèmia: "Hem vist el bàsic que és tindre una sanitat pública potent i ben organitzada, hem vist les seues fortaleses i les seues manques".

Per tant, el president valencià ha confiat que ara s'obri "l'oportunitat de reinicialitzar tot el sistema i veure de quina manera mantindre l'objectiu de la sanitat pública, universal, gratuïta i amb la major qualitat, però sent conscients de les limitacions econòmiques".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento