Camions silenciosos i més contenidors per a la neteja a Barcelona

  • Al novembre es canviaran tots els cubells d'escombraries.
  • Perquè s'adaptin a les persones amb discapacitat.
  • Son més baixos i més fàcils de manipular.

Una de les principals queixes dels ciutadans, el servei de recollida de neteja, se sotmetrà a un bon rentat de cara i a una actualització dels materials i recursos de què disposa. A partir del novembre, la recollida serà més àgil, menys sorollosa i s´instal·laran més contenidors, tots ells, adaptats.

Barcelona es convertirà, d´aquesta manera, en la primera ciutat del món, «que en tinguem constància», amb tots els contenidors adaptats a persones amb mobilitat reduïda o sense visió, segons va confirmar ahir la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol.

Des del 2 de novembre i fins al gener del 2010, s´anirà implantant progressivament un nou model de contenidor, més baix que l´actual (d´un màxim de 122 cm), una tapa que s´abaixa progressivament i al ralentí, i que disposa d´un pedal i d´una maneta per obrir-lo.

Els contenidors comptaran amb un ancoratge al terra que els col·locarà sempre a la mateixa distància de la vorera. En total, se´n posaran 26.914 unitats, un 14% més que ara. La nova contracta de la neteja compta amb un pressupost de 1.994 milions, que serviran, també, per renovar la flota de camions i fer-la més silenciosa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento