Comunitat Valenciana

Arriba al Port de Borriana (Castelló) el vaixell de rescat humanitari 'Sea-Watch 3' per a ser reparat

El vaixell de rescat humanitari 'Sea-Watch 3' ha arribat al Port de Borriana (Castelló) per a dur a terme unes reparacions en les drassanes i, també, preparar la seua nova missió, després de cinc dies de travessia des del port italià d'Augusta, "on va estar bloquejat per les autoritats italianes durant 59 dies després de realitzar el rescat de 363 refugiades", informa l'associació local L'Aurora-Grup de Suport.
Sea Watch 3
Sea Watch 3
AURORA SUPORT
Sea Watch 3

Aquest antic vaixell de càrrega construït en 1973 i amb una eslora de 50 metres, compleix tasques de salvament humanitari civil des de 2015. Durant els 2 primers anys va ser propietat de l'ONG Mèdics Sense Fronteres, i des de 2017, de l'ONG alemanya Sea-Watch eV.

Actualment, es troben tres vaixells de rescat en el Port de Borriana, l''Alan Kurdi', el 'Louise Michel' i el 'Sea-Watch 3'.

Per part de l'Aurora-Grup de Suport, s'han estat preparant les pernoctacions de les treballadores i voluntàries de l'ONG en el municipi. A més, estan col·laborant en totes les tasques logístiques sol·licitades per l'entitat humanitària, així com en la gestió dels mitjans de comunicació, expliquen.

En aquest sentit, al·ludeixen a la negociació amb l'administració per a l'assoliment del Cesormed-Centro de Apoyo a las ONG de Rescate del Mediterráneo. Aquest projecte, que representarà l'ús de vora 750 m2 de superfície portuària seca, dotarà a totes les ONG que utilitzen el Port de Borriana d'"un espai digne per a l'emmagatzematge i les tasques de preparació de les missions humanitàries".

Amb aquesta instal·lació, asseguren, "també es promourà una millor ordenació i coexistència de les diferents activitats portuàries localitzades en la dàrsena".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento