Comunitat Valenciana

La UV millora en el rànquing de qualitat CWUR i es col·loca en el lloc 118 a Europa

La Universitat de València (UV) ha millorat la seua posició en el prestigiós Center for World University Rànquings (CWUR), una classificació sobre 2.000 universitats de tot el món que mesura el rendiment global de les universitats. Així, a Europa guanya tres posicions, fins a situar-se en el lloc 118 i a nivell global puja fins a la posició 288, un lloc millor que en 2020.
Edifici del Rectorat de la Universitat de València
Edifici del Rectorat de la Universitat de València
UV

A més, la UV "segueix sent la primera universitat valenciana del rànquing i la cinquena d'Espanya i també avança en rendiment d'investigació cinc llocs fins a la posició 232 del món", destaca la institució acadèmica en un comunicat.

El Center forWorldUniversity Rànquings (CWUR) ha actualitzat aquesta setmana el rànquing CWUR, que mesura el rendiment global de les 2.000 millors universitats del món. Concretament, s'orienta a avaluar la qualitat de l'educació i del professorat, empleabilitat d'alt nivell d'ex-alumns i rendiment en investigació sense dependre d'enquestes ni de dades proporcionades per les universitats.

Segons aquest rànquing, els millors centres del món són l'universitat d'Harvard, l'Institut de Tecnologia de Massachusetts i l'universitat de Stanford; a Europa les universitats de Cambridge, Oxford i l'University College de Londres, mentre que a Espanya els tres primers llocs del rànquing els ocupen les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i la Complutense de Madrid.

Els indicadors tinguts en compte per a aquest rànquing són Qualitat de l'educació (25% del total) o nombre d'alumnes d'una universitat que han guanyat premis internacionals i medalles, en relació amb la mesura de la institució.

També l'empleabilitat d'alt nivell d'exalumnat (25%) o nombre d'alumnes que en l'actualitat ocupen càrrecs de direcció o executius; el rendiment en investigació (40%), desglossats en parts iguals en indicadors de publicacions, publicacions de qualitat, influència i cites d'una universitat.

Finalment, el 10% del CWUR correspon a la qualitat del professorat, valorada pel nombre de personal guanyador d'importants premis internacionals i medalles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento