Comunitat Valenciana

El Col·legi d'Infermeria de València s'oposa al nou mètode d'adjudicació de places EIR

El Col·legi Oficial d'Infermeria de València (COEV) ha mostrat la seua el seu rebuig al nou mètode d'adjudicació de places EIR (Infermera Interna Resident) establit pel Ministeri de Sanitat ja que el repartiment es redueix a un únic dia.
Imatge d'arxiu d'una infermera
Imatge d'arxiu d'una infermera
GVA SANITAT
Imatge d'arxiu d'una infermera

D'aquesta manera, els opositors tindran la incertesa de no saber què places queden vacants ni qual se'ls està assignant, a diferència del sistema d'elecció presencial tradicional, per la qual cosa manca de transparència.

A més, consideren que és "una imposició" perquè cercena la fórmula d'elecció que permetia als candidats canviar les seues opcions en funció de places disponibles, disminuint el percentatge de rebutjos i places desertes.

El president del Col·legi d'Infermeria de València, Juan José Tirado, assenyala que el nou procés d'adjudicació de places EIR perjudica especialment el col·lectiu d'Infermeria "perquè impedeix la conciliació familiar i dificulta l'elecció de centre de salut". Aquesta situació també afecta a la capacitat per a assumir una mobilitat geogràfica entre regions ja que l'EIR és d'àmbit nacional.

Davant el descontent generalitzat entre els aspirants de places EIR i per a manifestar el seu suport, el COEV se suma a la concentració que els futurs residents han convocat per al pròxim dia 25 de maig, a les 13 hores, enfront del Ministeri de Sanitat amb la finalitat de protestar en contra del sistema d'assignació de places telemàtic que ha imposat la Direcció general d'Ordenació Professional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento