Comunitat Valenciana

Sánchez anuncia un Pla de Xoc contra l'atur juvenil amb 1.365 milions per a formació i contractació

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat la "imminent" posada en marxa d'un 'Pla de Xoc' per a fer front a l'atur juvenil, dotat amb 1.365 milions d'euros, que preveu la formació o contractació de més d'un milió de joves en els pròxims tres anys.
El president del Govern, Pedro Sánvhez, saluda al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
El president del Govern, Pedro Sánvhez, saluda al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
ROBER SOLSONA
El president del Govern, Pedro Sánvhez, saluda al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Sánchez ha realitzat l'anunci durant el seu discurs en el 43 Congrés Confederal d'UGT, que se celebra en el Palau de Congressos de València, on ha assegurat que "aquest Govern farà tot el possible perquè els joves tinguen una oportunitat".

Aquest pla concentra una "inversió d'importants dimensions per a fer front a un dels grans reptes del nostre mercat de treball", ha destacat.

En concret, les comunitats autònomes comptaran amb 600 milions d'euros del Govern d'Espanya per a finançar contractes formatius que atorguen oportunitats d'ocupació i formació per a jóvens menors de 30 anys.

Així mateix, s'invertiran altres 765 milions en tres programes dedicats a l'ocupació jove. En primer lloc, el Programa Primeres Experiències Professionals. Amb ell, "donarem als nostres joves allò que moltes vegades se'ls nega: una primera oportunitat que els òbriga les portes del mercat laboral", ha ressaltat el president.

En segon lloc, el Programa Investigue, per a fomentar la investigació i la tecnologia i retindre talent que busca "possibilitar que eixos talents es queden i que el nostre país aprofite els seus valuosos coneixements", ha apuntat.

I, en tercer lloc, es contempla un programa de formació que es desenvoluparà mentre el jove treballa i que pretén fomentar l'ocupació en les ocupacions de major futur: transició ecològica i economia verda; digitalització, cohesió social i lluita contra la despoblació.

Amb aquesta iniciativa, el Govern d'Espanya llança un missatge clar: "No anem a permetre que els nostres joves tornen a pagar la crisi", ha remarcat Sánchez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento