Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Discoteques, espectacles i festivals denuncien patir una "expropiació temporal"

La Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR) denuncia que les discoteques esdeveniments, espectacles i festivals es troben davant una "expropiació temporal" de la seua activitat i sense previsió d'inici.
Diversos Dj de la Comunitat Valenciana sostenen discos com a signe de protesta durant una concentració
Diversos Dj de la Comunitat Valenciana sostenen discos com a signe de protesta durant una concentració
Rober Solsona / Europa Press - E
Diversos Dj de la Comunitat Valenciana sostenen discos com a signe de protesta durant una concentració

En l'actualitat, la Comunitat Valenciana disposa d'unes bones dades epidemiològiques i el pla actual d'actuacions i resposta coordinada per al control de la transmissió del Covid 19 contempla un aforament del 75% per als establiments destinats a actes i espectacles culturals.

I és, al seu juí, on s'ha d'enquadrar a les discoteques, els esdeveniments i espectacles, que "segueixen sense poder realitzar la seua activitat empresarial", igual que les empreses del sector, "tancades i sense cap tipus de previsió". També lamenta la situació dels festivals de la Comunitat, sense "cap previsió ni a curt ni a mitjà termini".

FOTUR, en un comunicat, reclama un diàleg constant amb la Generalitat per a establir els mecanismes d'inici de l'activitat, i, si escau, establir "ja, sense més demora", l'acord d'actuacions i resposta per als espectacles culturals.

Una altra de les seues queixes és que la normativa publique els dissabtes en el Diari Oficial (DOGV) "com és una constant durant la pandèmia, la qual cosa demostra una falta d'empatia cap al sector i l'empresariat".

És més, l'entitat adverteix que l'actual toc de queda (00:00-6:00) segueix perjudicant i fa "inviable" l'inici de les activitats d'oci, esdeveniments espectacles i festivals, per la qual cosa demana que com a mínim es retarde a les dos de la matinada: "És l'única forma de seguir avançant cap a una nova normalitat".

En l'actualitat, lamenta, solament hi ha activitat d'hoteleria, amb el que "les activitats d'oci, espectacles i festivals estan davant una expropiació temporal que no ha tingut les indemnitzacions corresponents".

'EFECTE CRIDA' DESPRÉS DE LA FI DEL TANCAMENT PERIMETRAL

A curt termini, FOTUR alerta que l'alçament del tancament perimetral a la Comunitat Valenciana tindrà un 'efecte crida', amb el que preveu que aquest primer cap de setmana siga "molt complicat, de nou amb situacions de festes il·legals i botellons".

Enfront d'açò, en la seua opinió no queda més que l'obertura de locals d'oci, espectacles, esdeveniments i festivals de manera professional, amb l'aplicació de les guies COVID del sector i el registre de venda anticipada i reserves dels clients.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento