Comunitat Valenciana

À Punt estrena 'Zoom', nova aposta pel periodisme d'investigació

  • El programa, dirigit per Raquel Alapont i presentat per Bérnar Giménez, s'estrena el dilluns 17 de maig, a les 22.10 h.
  • Tractarà assumptes socials i polítics que han esdevingut a la Comunitat Valenciana o que desperten certa preocupació.
Making off Zoom
Making off Zoom
À PUNT
Making off Zoom

À Punt estrenarà el pròxim 17 de maig, a les 22.10 hores, 'Zoom', un programa dedicat al periodisme d'investigació en el qual s'analitzaran "els perquès i les conseqüències" de diferents temes d'actualitat.

El nou espai ha sigut presentat en roda de premsa pel director general d'À Punt Mèdia, Alfred Costa; el director de Continguts i Programació, César Martí; el subdirector de Continguts i Programació, Ernest Sorrentino; la directora del programa, Raquel Alapont, i Bérnar Giménez, presentador.

Alfred Costa ha exposat que el programa suposa "la materialització de tres apostes, la d'arriscar en determinats gèneres, com el periodisme d'investigació, la de continuar oferint el servici públic que té encomanat À Punt, preocupant-nos pels temes que interessen a la ciutadania, i la de millorar el compromís de vertebració del nostre territori".

'Zoom' oferirà una sèrie de reportatges d'investigació de temes d'actualitat sobre assumptes socials i polítics que han esdevingut a la Comunitat Valenciana, esdevenen en l'actualitat o desperten certa preocupació.

El programa "posa el focus en els perquès i les seues conseqüències". En el mateix sentit, apunta cap a les claus de cada assumpte a través de l'entrevista i de la investigació per a entendre-ho tot més i millor.

Costa ha recordat que en unes setmanes la televisió d'À Punt celebrarà el seu tercer aniversari, per la qual cosa, al seu juí, "és moment d'apostar per nous formats, atés que la televisió pública ha aconseguit la seua maduresa i ha deixat de ser un bebé".

Cada entrega de 'Zoom' tracta un assumpte diferent, però sempre "de gran impacte i d'interés polític, històric o social", subratllen des de la cadena. Amb periodicitat setmanal, i al llarg de 55 minuts de durada, cada reportatge enfoca un tema amb esperit crític, buscant noves respostes.

Servei públic

Ernest Sorrentino ha destacat que 'Zoom' aprofundirà en la tasca de servici públic que ha reforçat À Punt en els últims mesos, amb l'emissió de programes com 'Crònica Mèdica' els dilluns a la nit.

En aquest sentit, ha detallat que abordarà els temes que "preocupen a la ciutadania d'una manera rigorosa, tant quant a les temàtiques, com per la manera en què són tractades".

L'equip de redacció, amb Bérnar Giménez al capdavant, treballa per a "oferir accés exclusiu a fonts, informació i documents que no es coneguen fins ara". El presentador ha apuntat que 'Zoom' tractarà "temes de moltes temàtiques diferents, però tots ells amb el denominador comú de preocupar o afectar d'alguna manera a la ciutadania valenciana".

Així mateix, l'alzireny ha afirmat sentir-se orgullós de tornar a treballar en la seua terra, la Comunitat Valenciana, i on va començar la seua trajectòria professional. "Va ser un orgull que la televisió pública em telefonara per a presentar un programa en la televisió de la meua terra", ha comentat.

Finalment, Raquel Alapont, directora del nou espai, ha remarcat que tots els temes que tractarà Zoom seran abordats "des d'un esperit crític i a més per a nosaltres és tot un repte tractar l'actualitat en clau valenciana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento