Comunitat Valenciana

AMP.- L'UCO deté el subdelegat del Govern a València i a Alfonso Grau en una presumpta trama de corrupció

L'Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) ha detingut aquest matí al subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, i a l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau, en una presumpta trama de corrupció, la coneguda com a cas Azud. Tots dos estan acusats de cobrar comissions a canvi d'adjudicacions d'infraestructures.
Archivo - Arxiu - Rafael Rubio
Archivo - Arxiu - Rafael Rubio
PSPV
Archivo - Arxiu - Rafael Rubio

Al costat de Rubio (PSPV) i Grau (PP) també ha sigut detinguda la filla de l'exvicealcalde, un empresari i altres 10 persones més en una operació desenvolupada a València, Alacant, Madrid i Tomelloso, segons ha pogut saber Europa Press de fonts coneixedores de les actuacions.

Rubio, qui va ocupar el càrrec de portaveu socialista en el consistori valencià, ha sigut detingut en el seu domicili, fins a on s'han traslladat diferents agents per a realitzar un registre. Ja ha sigut cessat del seu càrrec públic i el PSPV-PSOE també li ha suspès de militància.

Així mateix, l'UCO s'ha traslladat a primera hora d'aquest dijous fins al domicili de Grau, mà dreta de l'exalcaldessa morta Rita Barberá, per a practicar un altre registre.

Es tracta de la segona fase del cas Azud, en el qual el Jutjat d'Instrucció número 13 de València investiga presumptes comissions amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d'obra pública de l'Ajuntament de València haurien realitzat.

La causa, que va arrancar fa tres anys i roman secreta, està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències.

En una primera fase del procediment es va detindre a l'advocat José María Corbín, cunyat de Barberá, i al lletrat Diego Elum, encara que posteriorment tots dos van quedar en llibertat amb mesures. Al costat d'ells figuren com investigats la dona i les filles de Corbín.

IMELSA I CAS RELLOTGES

Rafael Rubio, exdiputat provincial, es troba investigat en un altre procediment, una de les peces del cas Imelsa en la qual s'investiguen contractacions presumptament irregulars en les empreses públiques d'Imelsa i Ciegsa.

Després de conéixer-se la seua imputació en aquest procediment, Rubio es va desvincular dels fets i va assegurar que va ser "extremadament escrupolós" amb els contractes que va fer en 2011 a dos assessores al seu càrrec en la Diputació, unes places que no es van crear a instància seua. També va negar pertànyer a cap organització criminal.

Per la seua banda, Alfonso Grau va ser condemnat a quatre anys de presó -una pena ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)- per acceptar rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament, canviar-los per uns altres més cars i pagar la diferència. També està sent investigat en el cas Imelsa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento