El Museu de les Aigües celebra la Nit dels Museus amb una visita "impossible"

  • Dissabte 15 de maig el Museu oferirà una visita molt especial en streaming, en la que participaran la periodista i presentadora Candela Figueras, l’actriu Judit Martín i la cantant Suu.
Museu de les Aigües de Cornellà.
Museu de les Aigües de Cornellà.
Museu de les Aigües de Cornellà.

El Museu de les Aigües de Cornellà celebra la Nit dels Museus amb una visita “impossible”. Impossible, en primer lloc, perquè en aquests moments no es pot accedir presencialment al Museu; perquè la Nit comptarà amb unes guies "especials" i perquè es mostraran racons que normalment no estan oberts al públic, entre altres sorpreses, segons ha informat Agbar en un comunicat aquest dimecres.

La visita, de 30 minuts de durada, es podrà seguir des del canal Youtube del Museu a partir de les 20.00 hores del 15 de maig, i seguirà disponible fins el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig.

La periodista i presentadora Candela Figueras serà l’encarregada de recórrer les instal·lacions més emblemàtiques del Museu, des de la cascada de Gaudí fins a la sala de l’electricitat, passant per singulars racons, com el soterrani o el refugi antiaeri de la Central Cornellà. 

La periodista Candela Figueras es prepara per fer de guia al Museu de les Aigües per via telemàtica.
La periodista Candela Figueras es prepara per fer de guia al Museu de les Aigües per via telemàtica.

També responsables i especialistes del Museu de les Aigües, experts en història, patrimoni, biologia, canvi climàtic i medi ambient donaran a conèixer els espais, la temàtica i altres curiositats del Museu; tasca que també recaurà en la professora Maria del Mar Rius, una científica "d’allò més peculiar", interpretada per l’actriu Judit Martín, que mostrarà els seus coneixements sobre l’aigua.

Tampoc no faltarà la música en una visita "tan especial i commemorativa". En aquest cas, serà la cantant Suu qui actuarà dins d’uns dels espais més singulars del Museu: l’antic dipòsit circular.

La cantante Suu prepara su actuación en el Museu de les Aigües.
La cantante Suu prepara su actuación en el Museu de les Aigües.

“Amb aquest format volem que tothom conegui el Museu de les Aigües des d’una perspectiva diferent: la seva història, els seus espais, algunes curiositats de les instal·lacions, la importància de l’aigua a les nostres vides... Sense cap barrera. Considerem que la Nit dels Museus és un moment especial per tota la gent que gaudeix de la cultura. No podíem deixar de formar-ne part i enguany ho fem en aquest format digital” afirma Sonia Hernàndez, directora del Museu de les Aigües.

Un format adaptat als nous temps

Des del març del 2020, el Museu de les Aigües ha intensificat un procés de transformació digital per "adaptar-se a les noves necessitats de la societat" i poder continuar oferint una programació cultural i educativa "de qualitat i interès". Amb aquesta digitalització el Museu de les Aigües ha trencat algunes de les "barreres" i condicionants existents a l’espai físic.

Preparatius per la Nit dels Museus "impossible" del Museu de les Aigües de Cornellà.
Preparatius per la Nit dels Museus "impossible" del Museu de les Aigües de Cornellà.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento