Els barris més humils quasi tenen el doble d'aturats

  • L'atur a Ciutat Vella gairebè duplica el de Sarrià-Sant Gervasi.
  • Creix més entre els immigrants.
  • Per primer cop afecta més als homes que a les dones.

Els barris més humils pateixen més atur. En el cas de Barcelona, Ciutat Vella (13,5%) gairebé duplica Sarrià-Sant Gervasi (7,3%), segons dades facilitades ahir per l'Ajuntament. La taxa d'atur de la capital catalana se situava l'abril en l'11%, amb dades del Servei d'Ocupació de Catalunya (l'EPA, que és la referència, assenyala un 13,4% en el primer trimestre).

«No hi ha molta dispersió entre districtes» i les diferències «tenen a veure amb la renda», va raonar el gerent de Promoció Econòmica, Mateu Hernández. En aquesta classificació dels districtes amb un atur per sobre de la mitjana se situen, a més de Ciutat Vella, Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Sant Andreu. Per sota es troben, juntament amb Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts, l'Eixample i Gràcia.

La capital té 89.865 aturats. La segueixen Badalona (18.714), l'Hospitalet (18.469), Terrassa (17.884) i Sabadell (17.014). ATarragona en sumen 9.762, a Lleida 9.198 i a Girona, 5.864.A Barcelona, els més afectats per l'increment de l'atur són els homes (n'hi ha un 73% més que fa un any),

els immigrants (són a l'atur el doble), entre 25 i 45 anys (+73%) i, sobretot, els tècnics o universitaris (+62%).

Sense reduir les dimensions de la crisi, el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi W. Carnes, va donar elements per a l'optimisme a la capital: la
població activa (78,9%) supera la mitjana espanyola i europea, la creació d'empreses (0,6 per mil habitants) és la més alta d'Espanya, dos terços de les exportacions tenen un alt valor afegit i Barcelona concentra el 17% de les sol·licituds de patents.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento