Comunitat Valenciana

Perfil més comú de pacient amb lupus a la Comunitat: dona que ronda els 40 anys i amb diversos òrgans afectats

Un total de 493 persones de la Comunitat pateix lupus, de les quals, 423 són dones (95,8%) i 70 homes (14,2%), i la majoria (86,8%) pateix casos de lupus eritematós sistèmic, un 12% és lupus eritematós discoide, 1% lupus eritematós cutani rar i un 0,2% lupus eritematoso induït per fàrmacs, segons les dades extretes del Sistema d'Informació de Malalties Rares (SIER-CV), coincidint amb la celebració aquest 10 de maig del Dia Mundial del Lupus.
Archivo - Arxiu - Pacient amb lupus
Archivo - Arxiu - Pacient amb lupus
VITHAS

En aquesta patologia, el sistema immunològic de la persona no diferencia entre les partícules estranyes i les pròpies cèl·lules o teixits i produeix anticossos contra si mateix.

Per províncies, València és la que més casos té registrats, en concret 243 (49,3%), seguida d'Alacant amb 220 (44,6%) i Castelló amb 30 (6,1%). L'edat mitjana de diagnòstic és de 41,1 anys i, per gèneres, 48,5 anys en els homes i 39,8 anys en dones.

El lupus causa inflamació i dany en els teixits. És una malaltia que es pot presentar qualsevol edat, però el més freqüent és que s'inicie en la joventut.

D'altra banda, el lupus eritematós sistèmic és, com indica la seua denominació, una malaltia que pot afectar a diferents òrgans -pell, articulacions, renyons, cor, pulmons, entre uns altres-. Ara bé, la meitat dels pacients amb lupus té afectació quasi exclusiva de la pell i les articulacions. Els símptomes del lupus en la pell s'agreugen amb l'exposició a la llum solar.

Es tracta d'una malaltia inflamatoria crònica, és a dir, produeix inflamació dels òrgans afectats i persisteix durant llargs períodes de temps i fins i tot durant tota la vida, alternant períodes de major activitat o més símptomes (exacerbació) amb uns altres d'inactivitat (remissió).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento