Comunitat Valenciana

Calero diu que Espanya i la UE han sabut estar a l'altura del repte gegantesc de la pandèmia

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha destacat que "davant el desafiament global mai conegut per les nostres generacions", la pandèmia mundial de la COVID-19, "Espanya i Europa han sabut estar a l'altura d'aquest repte gegantesc".
Commemoració del Dia d'Europa
Commemoració del Dia d'Europa
DELEGACIÓN GOBIERNO CV
Commemoració del Dia d'Europa

Calero, que aquest divendres ha presidit l'acte de commemoració del Dia d'Europa a dos dies de la seua celebració, ha assegurat que la UE ha respost amb solucions excepcionals a problemes excepcionals".

Prova d'açò, al seu juí, és l'acord per a la major inversió de la història per a la reconstrucció de l'espai comú europeu: "Una vegada més, la Unió Europea ha anteposat l'interés general de la ciutadania europea".

La delegada ha augurat que el pressupost a llarg termini de la UE, juntament amb NextGenerationEU, instrument temporal concebut per a impulsar la recuperació, serà "el major paquet d'estímul mai finançat" a través del pressupost de la Unió Europea: "Un total d'1,8 bilions d'euros que ajudaran a reconstruir l'Europa posterior a la COVID-19, que serà més ecològica, digital i resilient".

També ha manifestat que "Espanya aspira a tindre un paper més rellevant en el plànol internacional, assumint major protagonisme projectant els valors i principis que ens caracteritzen com a societat: la llibertat, la pau, la igualtat i la solidaritat".

Per a açò, ha ressaltat que Espanya està desenvolupant una acció exterior "propositiva" basada en un aposta per una UE més integrada i autònoma, l'unió cultural, social i econòmica amb Amèrica Llatina, l'aprofundiment del compromís solidari i l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Les respostes del Govern als seus reptes globals vindran marcades, segons ha exposat, per quatre grans eixos: la promoció dels drets humans plens com a tret distintiu de l'acció exterior i el foment de la política exterior feminista; l'aposta per una política equitativa; la defensa d'un planeta més sostenible; la voluntat de contribuir en la millora dels mecanismes de governança global.

Diumenge que ve se celebra el Dia d'Europa i el 71 aniversari de la declaració de Shuman. Delegació de Govern ha commemorat aquesta jornada amb un acte al que també han assistit els subdelegats de València, Castelló i Alacant, Rafa Rubio, Soledad Ten i Araceli Poblador, respectivament, així com cònsols acreditats a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento