Comunitat Valenciana

Una mestra nord-americana protagonitza el primer vídeo de la campanya de STEPV 'Viure en valencià'

Elizabeth Wade, una mestra nord-americana establida en la localitat alacantina de Tàrbena, és la protagonista del primer vídeo de la campanya 'Viure en valencià', que llança el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV).
Elizabeth Wade, mestra nord-americana establida en la localitat alacantina de Tàrbena.
Elizabeth Wade, mestra nord-americana establida en la localitat alacantina de Tàrbena.
STEPV
Elizabeth Wade, mestra nord-americana establida en la localitat alacantina de Tàrbena.

En poc més d'un minut, Wade narra com va arribar a la Comunitat Valenciana i com, "progressivament, es va enamorar" de la seua cultura i la seua llengua "fins al punt de fer-la seua".

Aquesta és la primera entrega d'una sèrie d'audiovisuals que el sindicat publicarà per a "mostrar testimoniatges de persones que viuen en valencià i, així, posar en valor aquesta llengua".

Juntament amb els vídeos, la campanya compta amb altres materials, com un número especial d''Allioli'. En aquesta publicació monogràfica s'expliquen "els objectius i les motivacions d'aquesta campanya i s'obri un espai de reivindicació i reflexió" al voltant de la llengua, amb personalitats com el sociòleg Avel·lí Flors, el tècnic lingüístic Alfons Esteve, l'acadèmica de la llengua Tudi Torró o l'escriptora Gemma Pasqual.

També "dóna veu" a institucions com Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua o el Tempir d'Elx, entre uns altres. Aquest 'Allioli' ha sigut il·lustrat pel prestigiós artista gràfic alcoià Toni Miró.

CARTELL

Altre material que recentment ha tret a la llum és el cartell de la campanya que ha elaborat el dissenyador Juan Ramon Ortiz a partir d'una il·lustració de la xicoteta Mar Àlamo Blanch. Un cartell amb el qual, "d'una manera senzilla, es volen transmetre valors positius cap a la llengua: estima, frescor, futur".

Amb tots aquests materials i els que, en breu, publicarà, STEPV pretén "remoure consciències, reivindicar davant les administracions polítiques efectives de foment de la llengua i animar les valencianes i els valencians perquè l'usem". "Entre totes i tots hem de garantir el futur del valencià", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento