Comunitat Valenciana

Unides Podem-Esquerra Unida reclama al Consell campanyes de sensibilització davant els delictes d'odi

El grup parlamentari Unides Podem-Esquerra Unida ha presentat una proposició no de llei en Les Corts Valencianes per a reclamar al Consell que reforce la campanya de sensibilització i de difusió de l'existència i la tasca que realitza la xarxa d'oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte, davant la "alarmant onada d'intolerància, racisme i xenofòbia" que s'està registrant.
Archivo - Arxiu - La diputada d'Unides Podem, Irene Gómez
Archivo - Arxiu - La diputada d'Unides Podem, Irene Gómez
UNIDES PODEM
Archivo - Arxiu - La diputada d'Unides Podem, Irene Gómez

Sobre aquest tema, la diputada Irene Gómez ha recordat que "cal tindre en compte que les actituds intolerants que es basen en prejuís cap a altres identitats que exclouen i marginen a altres persones per ser 'diferents', són les que es qualifiquen com a comportaments d'odi". Aquestes actituds, ha afirmat, "utilitzen el discurs d'odi, que moltes vegades pot derivar en delictes d'odi".

Així mateix, ha advertit que "el debat polític i la seua rèplica en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials està calant de manera tal que hem d'actuar amb urgència per a frenar el discurs d'odi que s'utilitza i s'intenta normalitzar a través d'internet, també".

En aquest sentit, ha lamentat que "s'ha passat de comportaments o actituds de persones anònimes a un discurs en l'àmbit polític que s'utilitza deshumanitzant a determinats sectors de la població per a aconseguir més simpatitzants o guanyar adeptes; i no són casos aïllats, les principals víctimes són dones, immigrants, refugiats, persones LGTBI, entre uns altres".

Gómez ha defès que "l'eix de tota la política del Govern del Botànic és l'atenció a les persones i el Consell compta amb un projecte pioner a Espanya per a donar intenció integral a aquestes persones: la Xarxa d'Oficines que garanteixen la protecció integral des de tots els àmbits, convertint-se l'atenció a les víctimes en un dret per a elles i en un deure per a les administracions públiques".

Per açò, reclama al Consell que es reforce la campanya de sensibilització i de difusió de l'existència i la tasca que realitza la xarxa d'oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte, així com la formació al personal; que s'actue amb els joves a fi de reforçar el treball d'eradicació dels discursos i delictes d'odi i finalment, que es commemore amb un acte institucional específic el Dia Europeu de les Víctimes Dels Delictes d'Odi. Paral·lelament, insta el Consell a reclamar al Govern finançament dels fons Horitzó Europa i dels NextGenerationEU per a dur a terme aquestes accions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento