Comunitat Valenciana

Els menors de l'escola que van patir picors després d'estar en el Gulliver evolucionen bé

Els menors d'una escola que aquest dilluns van patir picors i erupcions arran d'estar en el Parc Gulliver de València, en el mateix dia que va reobrir després de les millores realitzades aprofitant el tancament per la pandèmia, han evolucionat bé, segons ha confirmat en xarxes socials el vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que ha estat en contacte amb el centre.
Archivo - Arxiu - Parc Gulliver
Archivo - Arxiu - Parc Gulliver
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Archivo - Arxiu - Parc Gulliver

L'edil va ordenar aquest mateix dilluns el tancament de la instal·lació després de tindre coneixement del succeït. Aquest dimarts ha explicat, de nou, el succeït en el Parc, del que ha insistit que es va decidir reobrir després de sol·licitar un informe tècnic que assegurava que el Gulliver estava "en condicions òptimes".

No obstant açò, després de la reobertura, el servici d'infermeria permanent que hi ha en la instal·lació li va alertar el migdia del dilluns que havien anat alumnes d'una escola i alguns d'ells patien "picors i tenien una espècie d'erupció".

El regidor explica que es va traslladar allí immediatament i va parlar amb els responsables dels alumnes, als quals va facilitar el seu telèfon perquè li mantingueren informat i va ordenar el tancament del Parc per a dur a terme una revisió "en profunditat". A més, demanarà un informe extern per a determinar i analitzar el que ha pogut ocórrer.

L'edil ha afegit que el Parc està a l'espera d'una reforma integral, una obra que està en fase de licitació i es va decidir l'obertura, durant uns mesos, per a gaudir d'una isntalación "tan emblemàtica" i "amb la garantia tècnica que tot estava en condicions".

Aquest mateix dimarts el regidor ha assenyalat que ha parlat amb l'escola i "pareix que totes les xiquetes i xiquets han evolucionat bé". "L'única cosa important és la seua salut", conclou l'edil.

Segons va informar el consistori, Sergi Campillo va ordenar aquest dilluns el tancament "immediat" del Parc Gulliver per "prudència" davant les queixes de diverses famílies que van comunicar incidències relacionades amb rozaduras i picors en els xiquets i xiquetes després d'utilitzar els tobogans.

La reobertura de la instal·lació comptava amb l'aval dels informes tècnics dels enginyers de l'Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars, encarregat del seu manteniment, després de revisar l'estructura i haver reparat alguns desperfectes menors, entre uns altres, afegir pedra per a esmorteir caigudes.

Campillo va subratllar que el Gulliver "sempre ha tingut fama de trencar alguns pantalons, però davant les incidències detectades hui s'ha ordenat el tancament immediat de les instal·lacions".

El consistori ha iniciat una investigació per a determinar les causes i el vicealcalde demanarà un informe extern que valide les condicions de seguretat. Mentrestant, el parc romandrà tancat, ha apuntat.

En el temps en el qual ha romàs tancat s'han dut a terme treballs de reparació dels elements d'enfilat i les baranes de cordes a causa del seu desgast, a més d'algunes fissures aparegudes en la coberta de la figura i s'han incorporat 70 tones de grava de cant redó al seu al voltant que, seguint el disseny original, permet esmorteir els possibles impactes i caigudes. La zona enjardinada que envolta el Gulliver també ha sigut intervinguda amb treballs de poda, sega i retallada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento