Ofensiva amb 143 radars contra els conductors bala a Catalunya

  • Els Mossos despleguen 28 aparells mòbils i camuflats.
  • Per reduir l'excés de velocitat als punts negres.
  • En tres mesos han posat 457 multes diàries.

Ja ha començat l'ofensiva del Servei Català de Trànsit i dels Mossos d'Esquadra contra els conductors bala. L'actuació, que la DGT també dur a terme en les vies secundàries de fora de Catalunya, inclou 115 radars fixos i 28 de mòbils, sis dels quals amb trípode, que permeten controlar en línia diversos trams de la via.

En aquest macrooperatiu, que s'acabarà el 27 de maig, hi intervindran també les policies locals. L'objectiu és prevenir accidents de trànsit causats per excés de velocitat. A Catalunya, segons el Pla de seguretat viària 2008-2010, hi ha entorn de 530 vehicles implicats cada any en accidents amb morts i ferits greus per culpa de la velocitat. Per això, Interior aposta per incrementar els controls (35 trams vigilats més cada any) i millorar la tramitació de les multes.

Aquest any, els Mossos preveuen un 20% més de sancions. En els tres primers mesos ja se n'han imposat 41.170 (457 al dia). El dispositiu endegat ahir posa èmfasi en els trams de més accidents -la majoria a l'àrea metropolitana i les comarques centrals- i els que estan en obres, amb més patrulles de mossos uniformats i cotxes camuflats.

La idea és amagar els radars mòbils, ja que de vegades, quan el conductor veu un cotxe patrulla al voral, disminueix la velocitat i causa un xoc amb el vehicle del darrere. Entre els punts negres, segons el RACC, hi ha la variant d'Olot, la carretera de Cardedeu a Cànoves, la C-35 de Parets a Granollers o la C-14 a Coll de Nargó. Entre les vies amb més radars fixos hi ha l'A-2 (14); la C-31 (9), l'N-II (7), l'N-240 (5), l'N-340 (4) i la B-23 (4).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento