Comunitat Valenciana

Cvirus.- Consum substitueix tots els mànecs dels seus carros de compra per altres tractats contra la covid-19

La cooperativa valenciana Consum ha començat a substituir els mànecs dels seus carros metàl·lics i carros cistelles de compra per altres tractats contra la covid-19 i té previst realitzar aquest canvi en prop de 47.000 unitats en els pròxims mesos. D'aquesta forma, calcula que al juliol més del 91 per cent dels seus carros estiguen canviats.
Mànecs anti covid en carros de Consum
Mànecs anti covid en carros de Consum
CONSUM

Consum també està reemplaçant les seues cistelles de compra per unes altres que han sigut tractades amb un recobriment en la pròpia ansa que elimina la covid-19 per a reduir la seua propagació. En total se'n van a reemplaçar més de 14.300 cistelles, segons ha informat la cooperativa en un comunicat. Amb açò, la cooperativa vol donar "major seguretat" als seus clients a l'hora de fer la compra.

El tractament que porten tant els mànecs dels carros metàl·lics i carros cistella, com les cistelles de compra, denominat Umbrela Zero, consisteix en un recobriment nanotecnològic amb propietats anti-víriques, sota la Norma ISO 21702, "que ha demostrat una eficàcia del 99,99%, evitant el contagi de la Covid-19 per contacte amb superfícies", realitzat per l'empresa Umbrella Technologies.

La seua protecció és permanent, ja que, una sola aplicació "anul·la la càrrega viral i bacteriana", ha precisat la cooperativa. Els assajos per a avaluar la seua efectivitat, tant per als mànecs dels carros, com per a la superfície de les cistelles i les anses han sigut certificats per l'Institut de Salut Carlos III de Madrid.

La cooperativa destinarà prop de 816.500 euros a realitzar aquest canvi de mànecs en els carros metàl·lics i els carros cistelles, a més de per a aplicar el tractament anti-covid en les anses a les cistelles i reemplaçar-les per altres reciclades de plàstic dels oceans.

CISTELLES AMB XARXES DE PESCA

Consum també està apostant per reduir la contaminació dels mars i oceans a través de les seues cistelles de compra. Per a açò, les està substituint, de la mà de l'empresa Araven, per unes cistelles fabricades a partir de xarxes i cordes de pesca de polipropilé reciclades que són transformades en cistelles, amb un 25% de material reciclat de residus marins.

En total va a adquirir 14.600 unitats que anirà incorporant gradualment a les seues tendes. D'aquesta manera, la cooperativa col·labora per a reduir la brossa marina, frenar el cicle de pesca fantasma i evitar la intoxicació i mort de milers d'animals marins. També redueixen un 20% la petjada de carboni respecte a una cistella de plàstic convencional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento