El petit comerç a Barcelona es manté com a motor econòmic

  • Educació, serveis personals i hostaleria són els sectors més dinàmics.
  • Els establiments comercials sumen un de cada quatre centres de treball a Barcelona.

El comerç de Barcelona aguanta la crisi econòmica fins al punt que es manté com el sector clau que està aguantant l'economia local, juntament amb les activitats immobiliàries i els serveis a les empreses.

La capital va tancar el 2008 amb 18.717 centres de treball de comerç i reparacions. Eren 548 menys que un any enrere. Tot i això, la seva importància es manté en el 24,4% sobre els 76.618 centres de treball que hi ha a Barcelona, segons les dades del consistori.

L'esforç que ha fet el sector per adaptar-se a la crisi pot haver-hi influït: descomptes i promocions especials fora del període de rebaixes, accions conjuntes dels 16 eixos comercials, targetes de fidelització o accions com les desfilades de moda, com la programada a Horta (carrer de Dante) dissabte a les 20.30 h. De passarel·les se'n faran enguany 10. També hi ajuden els turistes, que en els grans eixos comercials suposen un percentatge elevat de facturació.

Els altres sectors amb més dinamisme a Barcelona són l'ensenyament, els serveis personals i domèstics i l'hostaleria. Són també dels menys afectats per la crisi.

Amb una importància lleugerament superior se situen encara les activitats immobiliàries i els serveis a les empreses (externalitzacions), que segueixen a l'alça i sumen el 26,1% dels centres de treball. Sectors tradicionalment destacats a Barcelona, com el de la indústria manufacturera, continua caient (un 6,3%, quatre punts menys que fa 10 anys).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento