Comunitat Valenciana

La Generalitat espera tindre en deu dies els 647 milions del pla Resistir +

  • Es destinaran a ajudes directes a autònoms i empreses dels sectors més afectats per la pandèmia.
  • El Consell ha aprovat aquest divendres el conveni amb el Ministeri d'Hisenda i amb l'Agència Tributària.
Signatura conveni del Pla Resistir +
Signatura del conveni del Pla Resistir +
GVA
Signatura conveni del Pla Resistir +

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el conveni amb el Ministeri d'Hisenda i amb l'Agència Tributària Estatal per a posar en marxa el pla 'Resistir Plus', que contempla destinar 647 milions d'euros en ajudes directes a autònoms i empreses dels sectors més afectats per la pandèmia.

Aquest tràmit permetrà que, en un termini de deu dies, el Govern puga transferir a la Comunitat Valenciana els 647 milions, amb la finalitat de que la Generalitat puga començar la seua gestió, segons ha anunciat el president, Ximo Puig, després de la firma de l'acord per part del conseller d'Hisenda, Vicent Soler.

Les ajudes beneficiaran a empreses i autònoms de prop d'un centenar d'unitats productores, previstes pel decret del Ministeri, a les quals la Generalitat ha sumat sectors com el del calçat davant la baixada de la seua facturació superior al 30% a conseqüència de la crisi.

"Es tracta d'intentar agilitzar el trànsit a la normalitat i que moltes empreses que són solvents, i que desafortunadament estan patint aquesta situació, puguen superar les dificultats", ha assegurat Puig en declaracions remeses als mitjans.

L'acord contempla que l'Agència Tributària compartisca amb la Generalitat la informació fiscal i les dades més rellevants de les empreses que sol·liciten les ajudes, amb l'objectiu d'agilitzar la tramitació i acreditar si compleixen les condicions.

Un mínim de 4.000 euros per empresa

Encara que es treballa a definir els criteris de repartiment, es preveu establir un mínim d'ajuda per empresa d'almenys 4.000 euros, als quals se sumaran complements per grandària, volum de caiguda de negoci o nombre d'empleats.

En concret, la cessió d'informació procedent de l'AEAT tindrà com a finalitat exclusiva la col·laboració amb la Generalitat Valenciana en l'acreditació de les ajudes. El conveni tindrà una vigència de quatre anys des de la data de la seua inscripció en el Registre Electrònic Estatal d'Òrgans i Instruments de Cooperació i no es derivaran, per a cap part, obligacions econòmiques.

L'Agència Tributària subministrarà informació sobre els epígrafs de l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i sobre els codis de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE), així com del volum d'operacions anual declarat en concepte d'IVA per l'interessat, la confirmació de si el sol·licitant es troba d'alta en el Cens d'Empresaris, Professionals i Retenidors o el nombre d'empleats de cada sol·licitant i altres dades fiscals necessàries.

Per a facilitar el seguiment i control de la Generalitat, l'Agència Tributària comunicarà el manteniment de l'activitat econòmica del sol·licitant fins al 30 de juny de 2022, així com la informació disponible sobre el repartiment de dividends.

Per la seua banda, la Generalitat es compromet a incorporar en els formularis determinades dades, quan l'AEAT no dispose d'ells, com el NIF del sol·licitant, la indicació de si se'n van a sol·licitar ajudes en territoris diferents al del domicili fiscal o si l'interessat realitza exclusivament operacions que no obliguen a presentar autoliquidació periòdica d'IVA.

En les convocatòries i notificacions dirigides als beneficiaris s'haurà de constar expressament que els fons procedixen del Govern. La Generalitat també subministrarà informació detallada sobre les convocatòries i les ajudes concedides.

La informació cedida per l'AEAT solament podrà ser utilitzada per la Generalitat i pels organismes o entitats de dret públic dependents, sense cedir-la a tercers. I les dades subministrades seran els declarats pels contribuents, sense verificació prèvia a la seua automatització. Les dues parts podran sol·licitar recíprocament especificacions o aclariments sobre la seua naturalesa o contingut.

Per a la coordinació i seguiment es crearà una comissió mixta de composta per una persona en representació de la direcció general de l'AEAT, una altra de la secretaria general de Finançament Autonòmic i Local, una altra del Ministeri d'Hisenda i dues nomenades per la Generalitat. Les decisions s'adoptaran per comú acord i l'òrgan es reunirà a instàncies de qualsevol part.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento