Comunitat Valenciana

Giner (Cs) censura que Ribó només ha executat un 1,72% de les inversions en el primer trimestre

El portaveu de Ciudadanos (Cs) en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha censurat a l'alcalde Joan Ribó per la "escassa execució d'inversions durant el primer trimestre" en la ciutat, que ha xifrat en un 1,72 per cent.
Archivo - Arxiu - El portaveu de Ciudadanos (Cs) en l'Ajuntament de València, Fernando Giner.
Archivo - Arxiu - El portaveu de Ciudadanos (Cs) en l'Ajuntament de València, Fernando Giner.
CS
Archivo - Arxiu - El portaveu de Ciudadanos (Cs) en l'Ajuntament de València, Fernando Giner.

"A més, al voltant de 20 delegacions no han invertit ni un euro en els tres primers mesos de l'any", segons ha criticat en un comunicat el portaveu de la formació taronja, qui ha posat com a exemple les delegacions d'Organització i gestió de Persones, Patrimoni Municipal, Policia Local, Jardineria Sostenible i Renaturalització, Ciutat, Qualitat acústica i de l'Aire, Joventut i Formació i Ocupació.

Segons s'extrau de l'informe d'execució i seguiment del pressupost municipal del primer trimestre de l'any, el pressupost de la despesa ha augmentat en 136.368.224,74 euros, amb un pressupost definitiu, a data 31.03.2021, de 1.051.256.973,08 euros, "a pesar que únicament s'ha executat el 26,20%", assenyala Giner. L'Ajuntament de València ja ha recaptat 144.901.820,68 euros.

Quant als capítols VI i VII, inversions i transferències de capital, hi ha un total de 195,5 milions d'euros, dels quals l'1,72% estan adjudicades. Giner destaca que algunes delegacions "ni si vullga tinguen pressupost autoritzat en el seguiment de les inversions i transferències de capital, com són Participació i Defensa de la Ciutadania, Envelliment Actiu o Espai Públic".

El portaveu de Cs ha criticat que hi ha delegacions que també tenen un "ínfim percentatge" d'adjudicació del pressupost: Mobilitat Sostenible (0,06%), Comerç (0,12%), Planificació i gestió Urbana (2,79%), Prevenció i Extinció d'Incendis (1,29%) o Cicle Integral de l'Aigua (2,94%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento