Comunitat Valenciana

AMP.- El BBVA planteja l'acomiadament de 248 empleats a la Comunitat Valenciana

La direcció de BBVA ha plantejat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 3.798 persones, que afectarà a 248 empleats a la Comunitat Valenciana (115 en la província de València, 107 a Alacant i 26 a Castelló). A més, preveu el tancament de 530 oficines, 35 d'elles a la Comunitat, Balears i Múrcia, en un procediment que fonamenta en motius productius i organitzatius derivats de la transformació digital, segons fonts de la negociació consultades per Europa Press.
Edifici de la seu de BBVA a Madrid, conegut com 'La Vela', a 22 d'abril de 2021, a Madrid (Espanya).
Edifici de la seu de BBVA a Madrid, conegut com 'La Vela', a 22 d'abril de 2021, a Madrid (Espanya).
Isabel Infantes - Europa Press

Aquesta primera oferta del pla d'ajust s'aplicarà concretament sobre els servicis centrals i la xarxa de sucursals de BBVA S.A., que compta amb al voltant de 23.300 empleats, quedant fora la resta de les societats de l'entitat a Espanya. L'afectació final dependrà de l'obstinació i de l'esforç de la taula negociadora.

Aquest excedent, que representa el 16% de la plantilla del banc, afectaria a 3.000 persones de la xarxa d'oficines, la qual cosa suposa més d'un 21% de les persones que actualment treballen en ella, i les 800 restants de servicis centrals (5% del total actual).

Respecte a la xarxa sucursal, BBVA pretén baixar la persiana en 204 oficines de Catalunya; en 101 del centre peninsular (Madrid i Castella-la Manxa); en 76 d'Andalusia, Extremadura, Ceuta i Melilla; en 59 de Galícia, Astúries i Castella i Lleó; en 41 de País Basc, Cantàbria, Navarra, La Rioja i Aragó; en 35 de la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia; i en 14 restants de Canàries.

CCOO, com a sindicat majoritari en la taula negociadora, considera que les xifres posades damunt de la taula per l'entitat són un plantejament d'eixida "insostenible i escandalós".

BBVA recolza la seua decisió en el context de profunda transformació per al sector, marcada per una enorme pressió competitiva, baixos tipus d'interés, l'adopció accelerada dels canals digitals per part dels clients i l'entrada de nous actors digitals.

El banc considera que per a garantir la seua competitivitat i la sostenibilitat de l'ocupació a futur, resulta "imprescindible" continuar treballant de forma encara més decidida a reduir la seua estructura de costos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento