Barcelona ja pateix el doble d'obres que durant l'estiu

  • Els talls de carrers a la capital contrasta amb la reducció del trànsit en els accessos a la població.
  • La ciutat té ara més de 100 actuacions en marxa.

Quasi el doble d´obres que durant l´estiu passat. És amb el que es troben els conductors a Barcelona en plena execució de part de les 300 petites obres del pla estatal d´inversió local i d´altres treballs. I això que normalment s´espera a l´estiu per executar-ne les més importants. Aquesta ebullició dins de la capital contrasta amb la reducció de trànsit a les carreteres d´accés i una lleugera millora en la circulació per aquestes vies.

L´acumulació d´obres és real. Ara bé, no afecten les vies principals, sinó les més petites

Els darrers anys, l´allau d´actuacions aprofitant l´aturada estiuenca obligava a tallar entre 50 i 90 carrers barcelonins (48 punts negres el 2008). Ara mateix, segons el recull actualitzat del mateix consistori, n´hi ha 111, de les quals 61 impliquen talls de carrers (com ara a Rosselló, entre Balmes i rambla de Catalunya) i unes altres 50 obliguen a restriccions de trànsit, per exemple, a l´avinguda de Vilanova per les obres de l´intercanviador d´Arc de Triomf.

Fonts municipals van reconèixer ahir la gran quantitat d´obres que fa ara Barcelona, però sols set de les relacionades amb el pla estatal d´inversió local afecten directament el trànsit. «L´acumulació d´obres és real. Ara bé, no afecten les vies principals, sinó les més petites», sosté l´Ajuntament.

Els majors obstacles que es troben els conductors a Barcelona divergeixen de la major fluïdesa del trànsit a les car-reteres d´entrada i sortida de la capital. Segons les primeres estimacions de Trànsit, la circulació per aquestes vies és ara entre un 4% (dies feiners) i un 10% (caps de setmana) menor que abans per la crisi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento