Comunitat Valenciana

La UPV és l'universitat espanyola amb major impacte social i econòmic, segons el rànquing THE

L'Universitat Politècnica de València (UPV) és l'universitat espanyola amb major impacte social i econòmic i una de les 100 millors del món en aquest àmbit, segons constata 2021 THE University Impact Rànquings, tercera edició de la classificació elaborada per Times Higher Education (THE).
Campus de la Universitat Politècnica de València (UPV)
Campus de la Universitat Politècnica de València (UPV)
UPV
Campus de la Universitat Politècnica de València (UPV)

El rànquing, fet públic aquest dimecres, classifica a les institucions d'ensenyament superior basant-se en el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), iniciativa impulsada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) en 2015, informa la institució acadèmica valenciana en un comunicat.

2021 THE University Impact Rànquings situa la institució dirigida actualment per Francisco Mora en la posició global 83, i la inclou a més en el top 100 mundial en fins el 6 ODS, i entre les 25 universitats més destacades de tot el planeta en tres d'ells.

L'indicador, que ha analitzat en la present edició a un total de 1.115 universitats del món, reconeix a la UPV com la dotzena millor en l'ODS número 7, energia neta i assequible; la vintena en l'ODS 12, producció i consum responsables; i la número 22 en l'ODS 13, acció climàtica.

Així mateix, 2021 THE University Impact Rànquings situa a la politècnica valenciana com la 36ª universitat més destacada en l'ODS 8, treball decent i creixement econòmic; 71ª en l'ODS 14, vida submarina; i 75ª en l'ODS 9, indústria, innovació i infraestructures.

A més, la UPV es troba entre les 200 universitats més destacades del món en 4 objectius més: l'ODS 2, fam zero; l'ODS 6, aigua neta i sanejament; l'ODS 15, vida en la terra; i l'ODS 17, associació per als objectius.

Des de la UPV recorden que els 17 ODS van ser formulats oficialment el 25 de setembre de 2015, dia en què l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible incloent en ella 17 objectius globals per a eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat. Cadascun d'ells té metes específiques a aconseguir durant aquests 15 anys.

A més de reconéixer-la com a millor universitat d'Espanya en la classificació global, 2021 THE University Impact Rànquings classifica a la UPV, al seu torn, com a millor universitat del país tant en l'ODS 9, indústria, innovació i infraestructures, com en l'ODS 12, producció i consum responsables, conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento