L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat la finalització de la reforma de la Ronda del Mig per a maig de 2011, just al final de l'actual mandat, de manera que s'haurà complert l'objectiu de "pacificar el primer cinturó viari", que deixarà de ser una "autopista urbana creant itineraris de vianants".

S'està realitzant una inversió pública històrica

Hereu ha realitzat aquest anunci durant una visita a les obres de la Ronda que actualment es desenvolupen entre els carrers Balmes i Puig-reig, on s'està construint un aparcament subterrani que estarà acabat al maig de 2010. De moment s'ha finalitzat la reforma de la plaça Lesseps i del tram entre aquesta plaça i Puig-reig, mentre que es troba en procés de redacció el tram entre Balmes i Via Augusta.

La longitud total del tram en el qual es desenvolupen les intervencions urbanístiques és de 1.640 metres i suposa passar, en la majoria del trajecte, de vuit a sis carrils viaris i una amplada de les voreres dels 2,70 metres actuals als 5 metres, reduint el nivell del trànsit en un 20%.

S'ha finalitzat la reforma de la plaça Lesseps i del tram entre aquesta plaça i Puig-reig
Aquesta ampliació de l'espai de vianants permet un "espai més amable" que inclou l'eliminació del desnivell de la Ronda en l'encreuament amb el carrer Muntaner, on es guanyarà un espai soterrat per a serveis tècnics, ha aclarit l'alcalde.

Hereu també s'ha referit al projecte de reforma de les Rambles, que ha assegurat que es realitzarà "en col·laboració amb els veïns, agents socials i econòmics", per a la qual cosa s'ha creat una taula interdepartamental que ja ha començat a reunir-se amb els afectats.

El primer regidor ha insistit que la crisi econòmica no està afectant les obres públiques de la ciutat, on "s'està realitzant una inversió pública històrica", i ha afegit que els efectes del Pla d'Inversió Local del Govern, que preveu 303 actuacions a Barcelona, estan "començant a notar-se".