Una vintena d'experts analitzaran a València les polítiques de transparència i bon govern de les autonomies

Més de vint responsables de les institucions de transparència d'Espanya i acadèmics analitzaran a València les polítiques de transparència i bon govern que estan desenvolupant-se en les diferents comunitats autònomes. Tots ells se citaran en un doble congrés sobre Govern Obert i Transparència organitzat per la Universitat de València que es desenvoluparà els dies 20 i 27 d'abril i 4 de maig.

La trobada serà online, amb format webinar, i gratuït prèvia inscripció, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat. Aquesta cita pretén també ser un homenatge al recentment desaparegut professor José Molina, president del Consell de la Transparència de Múrcia.

El congrés serà inaugurat per la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre; el secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente; el degà de la Facultat de Dret, Francisco J. Palao; i el director de la trobada, el catedràtic Lorenzo Cotino.

La clausura estarà a càrrec d'Helen Darbishire, activista defensora dels Drets Humans, especialista en el dret d'accés a la informació i directora executiva d'Access Infor Europe. Així mateix, en aquest acte participaran Yolanda Gómez, directora del CEPC i catedràtica de Dret Constitucional de la UNED, i Olivié Bayón, director general del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

En el congrés s'exposaran les experiències desenvolupades a partir del model nacional de transparència, tenint com eix el desenvolupament de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, ha precisat l'Universitat de València.

Entre els participants estan el president del Consell de Transparència i Bon Govern estatal (TBG), José Luis Rodríguez Álvarez. Durant les jornades en les quals es desenvoluparà el congrés s'exposaran altres experiències autonòmiques com la d'Andalusia, Madrid, Aragó, Catalunya, Navarra, Castella i Lleó, Canàries i la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta iniciativa es pretén "posar en comú com actuen els diferents òrgans de transparència i aprofitar l'experiència i les pràctiques d'altres comunitats autònomes per a adaptar-les o incorporar-les a la pràctica de transparència i bon govern pròpia", ha agregat la institució acadèmica.

Així, ha valorat l'oportunitat que donarà aquesta reunió perquè puguen convergir "les experiències a nivell nacional més rellevants per a analitzar el model nacional de transparència".

"RECONEGUT PRESTIGI"

En aquesta cita intervindran també acadèmics "de reconegut prestigi" en la matèria com Manuel Villoria (URJ), Elisabet Samarra, presidenta de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) Catalunya; Concepción Barrero (Univesidad de Sevilla), i Ana Aba (Universitat la Corunya).

A ells se suma el professor catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Sevilla, Emilio Guichot, qui dirigeix un projecte d'investigació en eixa universitat, finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, sobre la transparència. Aquest expert abordarà la regulació del dret d'accés de la llei sobre aquesta matèria.

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento