Comunitat Valenciana

L'escriptor Ivan Carbonell reivindica les biblioteques públiques com a "espais sagrats" on no avorrir-se

  • L'autor ha participat en la Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana, on ha acudit alumnat de l'IES de la Patacona.
  • Ha publicat novel·les com 'El traficant de nits', 'Shinobi. El senyor de la guerra' i 'Balada de la frontera. Cròniques del sud'.
Iván Carbonell en la Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana
Iván Carbonell en la Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana
GVA
Iván Carbonell en la Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana

L'escriptor Ivan Carbonell ha reivindicat les biblioteques públiques per "ser un espai sagrat" on passava els llargs estius sense avorrir-se i als docents per animar a la lectura, que ha comparat amb les verdures "perquè al principi no agraden molt, però després són bones per al cos".

Així ho ha explicat Carbonell, que ha interactuat amb els alumnes de l'IES de la Patacona que han acudit aquest dimecres a la Trobada d'Escriptors de la Biblioteca Valenciana, una activitat que considera fonamental perquè "l'escriptor exerceix el seu ofici en solitud i mantindre aquestes trobades amb els lectors és gratificant".

Autor de novel·les com 'El traficant de nits', 'Shinobi. El senyor de la guerra' i 'Balada de la frontera. Cròniques del sud', amb la qual va guanyar el XXV Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2019 de la Diputació d'Alacant, ha manifestat que "escriure novel·les és una forma de parar el temps" i que en els seus llibres li agrada "sorprendre als lectors amb girs de trama en l'últim moment".

Davant els estudiants de Secundària, ha exaltat la "verdadera amistat", tema recurrent en les seues novel·les juvenils, i ha indicat que "no està en el número de seguidors que es tenen en les xarxes socials, sinó en els amics que estan al nostre costat en les situacions difícils".

Ha animat a llegir perquè hi ha aventures que solament es poden gaudir en els llibres. "Les pel·lícules simplifiquen les trames, els llibres són més intensos", ha assegurat.

Ivan Carbonell és un ambaixador de Cocentaina, on ambienta moltes de les seues novel·les, perquè és "la seua pàtria", el poble on va nàixer el seu pare i on va passar llargues temporades en vacances. "Mai escriuré prou sobre Cocentaina, els meravellosos paisatges del Comtat i la serra de Mariola", ha afirmat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento