Comunitat Valenciana

Barceló veu "més còmode" tindre l'emparament de l'estat d'alarma

  • Tot i això, assegura que podrien "seguir dictant resolucions i al mateix temps sol·licitar la ratificació als tribunals".
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, camina durant un ple en les Corts Valencianes, en imatge d'arxiu
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, camina durant un ple en les Corts Valencianes, en imatge d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, camina durant un ple en les Corts Valencianes, en imatge d'arxiu

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha afirmat que la Generalitat Valenciana compta amb ferramentes "suficients" per a seguir controlant la pandèmia a la Comunitat en el cas que el Govern Central no prorrogue l'estat d'alarma després del 9 de maig i, encara que veu "més còmode" comptar amb eixe emparament, ha recalcat que la Comunitat pot seguir adoptant resolucions sense ell.

Sobre aquest tema, ha indicat que durant la pandèmia sempre han comptat amb les ferramentes que proporciona la Llei de Salut de 1986, amb l'obligació de tindre la ratificació judicial corresponent. "Això ho tenim a l'abast, per la qual cosa podríem seguir dictant resolucions a l'empara de la Llei de Salut i al mateix temps sol·licitar la ratificació als tribunals", ha dit la consellera, que ha subratllat que, menys alguna excepció, totes les fallades han sigut favorables al seu departament.

Així, ha insistit que la Comunitat Valenciana pensa que té ferramentes per a seguir controlant la pandèmia "perquè tenim una llei que ens empara", encara que amb la ratificació dels tribunals, per la qual cosa "no canviaria excessivament" la situació, si bé "és més còmode tindre l'empara de l'estat d'alarma però podem seguir adoptant resolucions, sense cap dubte".

La titular de Sanitat ha especificat que eixos "mecanismes" de control estan relacionats amb la limitació d'aforaments, el tancament perimetral de ciutats i comarques, així com la possibilitat d'instaurar el toc de queda en el cas d'"una situació descontrolada" de la pandèmia.

La consellera ha realitzat aquestes declaracions als periodistes aquest dimecres a Alacant, durant una visita per a conéixer el curs de les obres de reforma i ampliació de les Urgències Generals i Pediàtriques i l'Unitat de Curta Estada de l'Hospital General Universitari.

Així mateix, Barceló ha explicat que eixos mecanismes tenen relació i "afecten" als aforaments de locals, que són "fonamentals" per a controlar l'expansió del virus, així com a qüestions amb mesures generals. "Haurem d'estudiar si, inclusivament, podem posar el toc de queda que va entrar en vigor abans de l'estat d'alarma i fou també aprovat pel TSJ, o el tancament perimetral de ciutats o comarques quan augmente la incidència", ha asseverat.

Per això, Barceló ha conclòs que "hi ha instruments per a abordar qualsevol situació que es puga produir a partir del dia 9 de maig en el cas que hi haja una situació descontrolada de la pandèmia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento