Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València edita una guia per a fomentar l'associacionisme juvenil a la ciutat

La Regidoria de Joventut, amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat, ha publicat una guia sobre l'associacionisme a València. La guia, la primera que existeix en la ciutat, orientarà als joves en la creació, direcció i manteniment d'una associació.
Presentació de la guia per a fomentar l'associacionisme juvenil a València.
Presentació de la guia per a fomentar l'associacionisme juvenil a València.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Presentació de la guia per a fomentar l'associacionisme juvenil a València.

Amb aquesta iniciativa, es pretén "convidar a la participació dels joves perquè posen en comú, reflexionen, compartisquen i desenvolupen activitats culturals, esportives o solidàries", ha subratllat la regidora de Joventut, Maite Ibáñez.

L'edil ha recordat que "l'associacionisme i la participació democràtica és un dret constitucional però de res val si trobem obstacles i ens falten ferramentes per a véncer". Per açò, segons la regidora, "la guia és una ferramenta útil i pràctica que fomenta la participació i que dóna servici al teixit associatiu de la ciutat".

Ibáñez creu que "no té sentit disposar d'una Regidoria de Joventut sense comptar amb els joves, sense col·laborar amb el teixit associatiu, que és un altaveu d'informació i que ens trasllada quals són les necessitats de la joventut i la realitat de la ciutat a través de la seua mirada".

La guia de l'associacionisme juvenil, que té versió digital i en paper, explica tots els passos legals, administratius i comptables per a crear i desenvolupar una associació.

La publicació s'endinsa en els beneficis i inconvenients d'aquesta forma legal, dels diferents tipus d'estructura organitzativa, de les activitats que es poden realitzar i dels camps d'actuació d'aquest tipus d'entitats.

PRECARIETAT LABORAL I EXCESSIVA BUROCRÀCIA

La presidenta del Consell de la Joventut de la ciutat de València, Ana Domínguez, ha assegurat que "una tercera part dels joves espanyols entre 14 i 31 anys formen part d'una associació o participen en una activitat de voluntariat. Una xifra més baixa que en altres països europeus".

Davant eixes xifres, Domínguez creu "que hem de preguntar-nos per què". La presidenta del Consell de la Joventut considera que "la precarietat laboral o l'excessiva burocràcia són algunes de les causes".

La guia, ha destacat, pretén oferir informació útil al joves sobre com fundar la seua pròpia associació i servir per a resoldre dubtes a qualsevol persona jove que tinga interés a associar-se i participar en la vida social de la ciutat".

Segons la representant del CJV, "les persones joves som un dels col·lectius més castigats per les conseqüències d'aquesta pandèmia, per la qual cosa associar-se per un objectiu comú és una de les millors solucions per a reivindicar una major atenció a les necessitats de la joventut".

La ciutat de València disposa en l'actualitat de 13 centres municipals de joventut i pròximament s'afegiran els que estan previstos en el Cabanyal i en la Malva-rosa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento