L'Ajuntament de València instal·larà contenidors per a reciclar l'oli domèstic en tots els barris i pobles

  • Es col·locaran un mínim de 266 unitats amb un pressupost base de 247.931,78 euros (sense IVA).
  • La ciutat va comptabilitzar en 2020 un total de 29,8 tones d'oli domèstic, que equivalen a aproximadament 37.250 litres.
  • L'EMTRE gestiona aquests residus per a la seua venda com a subproducte per a la seua conversió en biodièsel.
VALÈNCIA INSTAL·LARÀ CONTENIDORS EN EL CARRER PER A RECICLAR L'OLI DOMÈSTIC
VALÈNCIA INSTAL·LARÀ CONTENIDORS EN EL CARRER PER A RECICLAR L'OLI DOMÈSTIC
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA

L'Ajuntament de València ha licitat el contracte per a instal·lar un mínim de 266 contenidors metàl·lics d'oli d'ús domèstic en tots els barris i pobles de València, amb un pressupost base de 247.931,78 euros (sense IVA).

En 2020, la ciutat de València va arreplegar a través dels seus 95 contenidors un total de 29,8 tones d'oli domèstic, que equivalen a aproximadament 37.250 litres d'oli, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Sobre aquest tema, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha afirmat que "el marge de millora, amb els nous contenidors situats directament en la via pública, serà molt gran".

El contracte té com a objectiu la instal·lació de contenidors d'oli d'ús domèstic en tots els barris i pobles de València. "Fins ara teníem molts contenidors en edificis públics, però açò limitava l'horari en el qual la gent podia usar-los", ha indicat Campillo.

L'objectiu és facilitar el reciclatge de l'oli de cuina, que és "altament contaminant i no s'ha de tirar pels desguassos de casa". "Hem de tindre en compte que és molt difícil d'eliminar quan es fan els processos de depuració de l'aigua i, per tant, la qual cosa cal fer sempre, és reciclar-lo", ha explicat. Segons alguns estudis, un únic litre d'oli pot arribar a contaminar 40.000 litres d'aigua. A més, es pot usar com a biocombustible si es gestiona adequadament.

Projecte de participació

Segons ha detallat l'edil, han sigut les veïnes i veïns els que van demanar que s'instal·laren aquest tipus de contenidors en el carrer. "Esperem que en pocs mesos estiguen disponibles", ha afegit.

Així, aquest projecte té el seu origen en la participació ciutadana dins de l'edició de pressupostos participatius de 2019-2020 i des d'aleshores s'ha estat treballant en el contracte, la licitació del qual s'ha publicat aquest dimarts.

"Antivandàlics i antirobatori"

Els contenidors, que seran "antivandàlics i antirobatori", comptaran amb un sistema de retenció de líquids antivessaments amb capacitat d'almenys sis litres.

Constaran de dues parts, l'exterior que serà metàl·lica amb capacitat per a depositar l'oli en botelles de plàstic de fins a cinc litres i la part interior que podrà consistir en una cubeta metàl·lica o en un contenidor de polietilé d'alta densitat, depenent del que considere més adequat el servici de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l'Espai Públic.

A més, en aquests contenidors es col·locarà informació sobre el reciclatge d'oli domèstic i altres dades importants per a la correcta gestió dels residus per part dels veïns i veïnes.

En total seran 266 contenidors els que es distribuiran pels barris i els pobles de València, i que conviuran amb els quals estan situats en els edificis públics i en els ecoparcs fixos i mòbils de l'Ajuntament de València i de l'Entitat Metropolitana del Tractament de Residus (EMTRE).

"Fins ara teníem 95 contenidors per a la recollida d'oli domèstic, situats en diversos edificis municipals, la qual cosa dificultava la seua visibilitat, donat que aquests edificis tenen horaris i no són accessibles a qualsevol hora. Per això era molt important tindre contenidors en la via pública", ha valorat el regidor.

L'oli domèstic recollit per l'Ajuntament de València és transportat a les plantes de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) on és gestionat per a la seua venda com a subproducte per a la seua conversió en biodièsel.

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento