Una multitudinària acció artística il·lumina el Born amb 119.000 espelmes

  • L'artista barceloní Muma dirigeix el muntatge Encenguem la mar.
  • Amb la participació activa d'un miler de voluntaris.
L'asfalt dels carrers canvia els seus tons grisos i es converteix en un mar de llum. Literalment. Ahir al vespre, a partir de les 19 h, el barri de la Ribera es va il·luminar a la dolça claror de 119.000 espelmes que, com si en fossin onades, van inundar la plaça de Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres, el carrer Flassaders, la plaça Sabartés i el passeig del Born. La pluja no va ser cap obstacle.
Es necessitava d'una logística molt precisa perquè cada carrer tenia un dibuix concret
Durant 16 mesos, Muma, artista barceloní afincat a Suïssa, ha treballat en aquesta acció, que ha batejat amb el nom d'Encenguem la mar. «Tenia ganes de dur a terme un projecte perillós a nivell artístic, i també que fos generós amb la ciutat de la qual sóc fill», assegurava el creador a
20minutos. I reconeixia estar
tant «nerviós» com «emocionat» davant la iniciativa.

Per poder-lo portar a la pràctica, Muma ha hagut de refusar fins cinc projectes més. L'artista ha tingut la participació d'un miler de voluntaris, que han assajat aquest muntatge tres vegades a les instal·lacions del Museu Marítim.

«Es necessitava d'una logística molt precisa perquè cada carrer tenia un dibuix concret», explicava, agraït. el fet és que els participants es van encarregar tant de posar les espelmes i encendre-les, com de recollir-les quan la performance va acabar, cap allà les 23.30 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento