Comunitat Valenciana

Propeller celebra l'informe de Ports de l'Estat després d'avalar la DIA: "L'ampliació compta amb les majors garanties"

L'Associació de directius i empresaris logístics, Propeller València, ha manifestat la seua satisfacció després de conéixer l'informe de Ports de l'Estat que avala la declaració d'impacte ambiental (DIA) per a l'ampliació nord del port de València i ha insistit que la futura engegada d'aquest projecte "compta amb les majors garanties mediambientals i de sostenibilitat" que "cap infraestructura anterior ha tingut en la Comunitat Valenciana, fruit del treball entre les administracions públiques, l'APV, el sector empresarial i la societat civil".
Archivo - Arxiu - Pedro Coca
Archivo - Arxiu - Pedro Coca
PROPELLER CLUB
Archivo - Arxiu - Pedro Coca

L'associació, en un comunicat, ha compartit "l'aposta pel desenvolupament sostenible" de l'Autoritat Portuària de València i ha reclamat que "qualsevol actuació portuària es desenvolupe seguint escrupolosament el que marca la llei en matèria mediambiental".

En aquest sentit, ha instat a "agilitzar tot el possible" els tràmits necessaris perquè la Terminal Nord siga adjudicada "com més prompte millor" i que així puga "ajudar a alleujar la congestió en els molls i a augmentar la competitivitat del recinte portuari".

Propeller València ha incidit que el desenvolupament de la Terminal Nord de contenidors del port de València i la seua engegada "hauria de ser complementada amb la creació d'un nou accés pel nord al port". Sobre este tema, ha reclamat "diàleg i sentit comú" perquè el projecte siga dissenyat i executat "amb la màxima celeritat".

"Aquesta infraestructura suposarà la consolidació del recinte portuari com a generador de riquesa i ocupació", ha apuntat, al mateix temps que ha remarcat que l'estudi elaborat per l'Institut de Transport i Territori (ITRAT) de la Universitat Politècnica de València (UPV) "revela que l'impacte de l'activitat portuària sobre l'ocupació amb la Terminal Nord en funcionament serà de 44.303 llocs de treball".

El president de Propeller València, Pedro Coca, ha assegurat que l'engegada de la terminal "reforçarà el caràcter interoceànic del port de València i la seua connectivitat amb mercats de tot el món", alguna cosa que, al seu juí, "dota de major competitivitat al teixit empresarial valencià".

"La notícia de l'informe favorable de Ports de l'Estat ens anima a seguir treballant en la direcció adequada, al servici de l'economia i d'una societat valenciana que se'n va a veure especialment beneficiada amb el creixement del port de València", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento