Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València se suma al Dia Mundial del Poble Gitano amb una crida a la igualtat de tracte

L'alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora de Benestar i Drets Socials, Isabel Lozano, s'han fet ressò aquest dijous de les reivindicacions del poble gitano en la taula informativa instal·lada en la plaça de l'Ajuntament amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, on han defès la "igualtat de tracte" i han advertit que "la discriminació, en forma de prejuí, a voltes està molt a prop".
Taula informativa pel Dia Internacional del Poble Gitano
Taula informativa pel Dia Internacional del Poble Gitano
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Taula informativa pel Dia Internacional del Poble Gitano

Al costat del vicepresident de la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA-CV), Francisco Santiago, i la responsable de l'Associació de Dones Gitanes ROMI, Dolores Santiago, Ribó ha defès la necessitat de continuar treballant braç a braç amb aquest col·lectiu "que ha sigut perseguit al llarg de la història fins als nostres dies".

"Hui encara veiem l'odi cap a l'ètnia i la cultura gitana, en molts països, també a Europa, on s'ataca la comunitat gitana fins i tot des dels governs", ha lamentat.

El primer edil ha assenyalat que aquest Dia Mundial del Poble Gitano es commemora amb "un motiu de felicitat més": "La constitució del Consell Valencià del Poble Gitano", impulsat per Conselleria d'Igualtat.

"Treballar amb el poble gitano significa posar en funcionament mecanismes de cogovernança com aquest, i dotar de recursos les polítiques actives dirigides especialment cap al poble gitano, com per exemple les de formació i inclusió laboral que emprenem, tant la pròpia Conselleria com l'Ajuntament de València", ha ressaltat l'alcalde.

L'alcalde de València ha destacat la necessitat de continuar treballant amb el poble gitano, i ha destacat que "no ens hem d'anar lluny per a comprovar que la discriminació, en forma de prejuí, a voltes està ben a prop, als nostres barris". "Per açò resulta tan necessari comprendre i fer comprendre la realitat gitana", ha afegit.

Per la seua banda, Isabel Lozano ha posat en valor "la contribució del Poble Gitano al progrés i a la cultura de la societat, en diversos camps, com el comerç, l'empresa, la medicina, l'advocacia, l'universitat, l'educació, la mediació social, l'activisme, la política, la moda, la cultura, l'art i tants altres".

Joan Ribó i Isabel Lozano han ressaltat les iniciatives municipals encaminades a "superar l'estigmatització del poble gitano, l'apoderament de la població d'aquesta ètnia i la inserció laboral"., tals com el Pla d'Inclusió i Cohesió Social 2021-2025, el Projecte Kumpania per a l'èxit educatiu en la infància i adolescència gitana juntament amb Igualtat, el programa d'inserció sociolaboral, formació i acompanyament social en Cabañal-Canyamelar-Cabo de Francia, el projecte 'València Inserta' i el Cens de Vivenda Precària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento