30.000 nens es quedaran sense colònies per la crisi

  • Els esplais donaran beques.
  • L'augment de l'atur i la baixada d'ingressos familiars fa que un 10% de pares no pugui pagar els casals d'estiu.

Uns 30.000 nens es poden quedar sense colònies o casals d´estiu per culpa de la crisi i l´atur. Segons un estudi de la Fundació Catalana de l´Esplai, un 10,2% de les famílies preveuen «reduir dràsticament o no fer» aquestes activitats. Es calcula que entre

300.000 i 400.000 menors hi participen, de manera que seran almenys 30.000 els que enguany es quedaran sense vacances. Ara bé, vist que les famílies han retallat fins a un 20% el consum, la caiguda podria arribar, en el pitjor dels casos, al 20%.

El director de la Fundació, Josep Gassó, va alertar ahir contra la doble pèrdua dels joves que no puguin anar a casals o a un campament: «Primer perquè a les seves famílies potser no tindran vacances. I segon perquè es perden una activitat en què guanyen independència i es poden relacionar amb altres nens i en un espai diferent».

En aquest context de crisi, la Fundació Catalana de l´Esplai espera no apujar molt els preus (increment entorn a l´1%, després de la pujada del 8% de la temporada anterior) i manté les places (54.000 amb 250 propostes diferents).

La Fundació Catalana de l´Esplai, que reuneix una quarta part de tota l´oferta de cada estiu, multiplicarà per quatre les beques perquè les famílies aturades puguin portar els nens de colònies. L´any passat va dedicar 42.000 euros per a 500 infants. Enguany es buscaran 150.000 euros extraordinaris «d´empreses, particulars i administracions» per ajudar amb el 50% o amb el 100% a més famílies amb algun o tots els seus membres a l´atur.

Per això, els responsables de l´entitat van recomanar a tots els pares que inscriguin els fills en activitats d´estiu i després demanin un ajut. «Buscarem diners on calgui», va afirmar Gassó.

De mitjana, una setmana de casals surt per uns 100 euros. Si s´opta per les co-lònies, la xifra es duplica, i pot arribar als 200 euros. La Fundació Catalana de l´Esplai va obrir ahir la convocatòria per inscriure-s´hi. Altres com la Fundació Escolta Josep Carol admeten sol·licituds a partir de demà. Aquesta ofereix 400 places i una vintena d´activitats, entre les quals destaca una estada solidària a Bòsnia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento