Comunitat Valenciana

València posa en marxa el servei d'assistència en platges per a Setmana Santa

  • També estarà en funcionament els caps de setmana del pròxim mes de maig.
  • El servei el prestarà Creu Roja amb un pressupost total de 12.373,58 euros de l'Ajuntament.
Archivo - Varias personas en la Playa de Malvarrosa en Valencia (Imagen de archivo)
Vàries persones en la platja de la Malva-rosa de València (arxiu).
Jorge Gil
Archivo - Varias personas en la Playa de Malvarrosa en Valencia (Imagen de archivo)

Aquest dijous, i fins al pròxim dilluns 5 d'abril l'Ajuntament de València posa en funcionament el servei d'assistència sanitària, salvament i socorrisme en les platges del Cabanyal i la Malva-rosa, amb una posta sanitària oberta des de les 11 hores fins a les 16 hores segons han informat fonts municipals.

El servei el prestarà Creu Roja amb un pressupost total de 12.373,58 euros amb nou efectius i tres vehicles: un socorrista aquàtic i un altre sanitari, un patró d'embarcació, un tècnic d'emergències, un cap de platja, un infermer, un metge, un coordinador de platges i un operador, que comptaran amb l'ambulància de suport vital avançat, una embarcació de tipus C i un vehicle tot terreny.

El dispositiu també estarà en funcionament durant els caps de setmana del pròxim mes de maig en horari d'11 hores a 17 hores i amb la posta sanitària Malva- rosa 1 també oberta, amb un socorrista més en la llista dels recursos humans disponibles.

Quant al Pla de Contingències per a la prevenció de contagis per covid-19 en les platges de la ciutat de València, amb l'inici de la Setmana Santa i en previsió d'afluència de persones usuàries durant els pròxims dies i els caps de setmana del pròxim mes de maig, s'ha elaborat un pla específic en les platges urbanes on s'oferirà el servei de salvament i socorrisme que tindrà en compte l'evolució de la situació sanitària en la ciutat i les mesures que determinen les autoritats sanitàries.

Així, entre les mesures en vigor es troba la impossibilitat que hi haja grups de més de quatre persones no convivents o la limitació de la llibertat de circulació entre les 22 hores i les 6 hores.

A més, l'ús de les mascaretes és obligatori per a les persones majors de 6 anys -excepte durant el bany- i es permet l'accés a les platges per a passejar i fer activitat física i esportiva a l'aire lliure mantenint distanciación física i higiene.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento