Comunitat Valenciana

L'oposició critica Oltra per la condemna del seu exmarit per abusos a una menor i el PSPV els acusa de polititzar

PP, Ciutadans i Vox han criticat aquest dimecres la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, líder de Compromís, per la condemna de cinc anys de presó al seu exmarit, educador social, per abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat entre els anys 2016 i 2017, quan tenia 14 anys. Per contra, el PSPV ha mostrat el seu respecte a la justícia i la seua solidaritat amb la víctima i ha criticat que l'oposició tracte de traure "rèdit polític" d'açò.
Archivo - Arxive - Hemicicle de Corts
Archivo - Arxive - Hemicicle de Corts
EUROPA PRESS
Archivo - Arxive - Hemicicle de Corts

Així han valorat alguns diputats, en els passadissos de les Corts, la decisió de l'Audiència de València, que estableix que el condemnat no podrà acostar-se a la xica a menys de 200 metres o comunicar-se amb ella per un temps de deu anys, a més d'inhabilitar-ho per a treballar amb menors durant el mateix temps.

Elena Bastidas, portaveu adjunta del PP, ha defès que la sentència és "prou contundent i aclaparadora" com per a exigir al president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, que depure responsabilitats.

Els 'populars' tornaran a demanar una comissió d'investigació en Les Corts sobre aquest assumpte després que la rebutjaren els grups del Botànic, "eixa esquerra feminista de segona". A nivell nacional, el PP pretén que el Congrés cree una altra comissió sobre casos d'abusos a menors, tant a Balears com a la Comunitat Valenciana, a més d'incorporar la sentència a la documentació remesa a la comissió de peticions de la UE.

"Volem que Europa prenga cartes en l'assumpte i ajude a aclarir les anomalies i el desistiment de funcions d'Oltra en la Conselleria", ha sostingut la diputada del PP després de mostrar la seua "repulsa" per un vídeo difós en les xarxes de Compromís en el qual "pretenen victimitzar Mónica Oltra".

COMPROMÍS DONA SUPORT A OLTRA "CONTRA LA CAVERNA ULTRA"

El vídeo, acompanyat en el compte de Twitter de la coalició amb el missatge "Tot el suport a Oltra contra la caverna ultra i masclista", denuncia les 'fake news' i les "boles de l'extrema dreta" relacionades amb aquest assumpte i garanteix que la menor va tindre assistència jurídica de Fiscalia, a més de criticar que Bastidas "dirigeix aquesta campanya contra Oltra".

"Repugnant" és la paraula amb la qual la 'popular' ha definit aquesta iniciativa, que ha exigit que es retire urgentment perquè ho veu inexplicable "si Oltra és coneixedora del vídeo o ho ha afavorit o consentit". Ha volgut deixar clar que "solament hi ha una víctima, una doble víctima: la xiqueta de 14 anys que ha sigut desemparada, humiliada i emmanillada durant molts anys amb el silenci de Mónica Oltra".

Per part de Cs, el seu diputat Vicente Fernández s'ha limitat a rebutjar el "feminisme d'opereta" dels partits del govern valencià (PSPV-Compromís-Unides Podem), exigint que "diguen alguna cosa de la xiqueta que va ser abusada sexualment per algú proper a ells". "Estic esperant que demanen la dimissió d'Oltra", ha urgit.

I de Vox, la seua síndica, Ana Vega, s'ha preguntat "on estan les feministes per a fer una defensa fèrria d'eixa xiqueta" i ha denunciat que "Conselleria va manar demanar un informe en el qual es culpabilitzava la xiqueta" i que "Oltra va mantindre a una persona imputada penalment". "Caldrà veure quin tipus de persona és Mónica Oltra", ha dit, perquè creu que "és una persona perillosa, que ha de dimitir i que Puig ha de triar millor qui són els seus companys de viatge".

EL PSPV REBUTJA LES CRÍTIQUES "VOMITIVES"

Davant d'aquestes crítiques, la socialista Carmen Martínez ha lamentat que alguns diputats facen intervencions "directament vomitives" i ha defès que el que toca ara és respectar la justícia i solidaritzar-se amb la víctima. "La utilització de qüestions personals per a traure rèdit polític mai ha anat amb mi ni amb el PSPV, i en aquest moment no vaig a canviar", ha resolt als periodistes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento