Rebaixes als transports per a les famílies nombroses

  • Els descomptes de fins al 50% ja s'apliquen.
  • Però no a la T-10 ni a la T-50/30.
  • El Govern ampliarà les mesures anticrisi pels aturats, els pisos i beques.

Les 82.034 famílies que tenen el carnet que acredita que són nombroses (no així les que no l´han demanat) gaudeixen ja de descomptes d´entre el 20% i el 50% en el transport públic de l´àrea de Barcelona.  L´alegria, però, no és completa.

És un primer pas positiu, tot i que és incomplet. Els descomptes s´haurien d´aplicar en totes les tarifes

Primer perquè han passat vuit anys des que el Tribunal Suprem obligués a aplicar aquesta rebaixa. I segon, perquè l´abaratiment només es produeix en els títols personals. Dit d´una altra manera, la reducció només arriba a les targetes T-Mes, T-Jove, T-Familiar o el bitllet senzill.

En canvi, en els dos bitllets més comuns (la T-50/30 i la T-10, que sumen més del 87% de les validacions) la bonificació haurà d´esperar encara més.  «És un primer pas positiu, tot i que és incomplet. Els descomptes s´haurien d´aplicar en totes les tarifes. Confiem que els propers mesos se solucionin els problemes operatius que ho impedeixen», va afirmar el director executiu de l´Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, Raúl Sánchez.

El Govern vol estendre la millora al conjunt de títols abans que acabi l´any. La rebaixa és d´un 20% per a famílies nombroses de categoria general (tres fills) i d´un 50% per a les de categoria especial (cinc fills). Actualitzar el Pacte Precisament les mesures socials conformen un dels eixos de l´actualització del Pacte d´Entesa que ahir van lliurar el PSC, ERC i ICV al president de la Generalitat, José Montilla.

Ara s´han d´estudiar una a una. Entre d´altres, es preveu ampliar la formació per a aturats, impulsar els pisos socials de construccions paralitzades, donar suport financer a empreses, assegurar beques-menjador i més prestacions als aturats que no cobren atur.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento