Pluges, menys trànsit i més controls per Setmana Santa

  • Es preveuen precipitacions avui, divendres i dissabte.
  • Uns 2.000 mossos faran 1.107 controls.
  • Un superhelicòpter multarà i vigilarà, fins i tot, per la nit.

Aquesta Setmana Santa toquen pluges, menys trànsit i més controls policials a les carreteres. El temps inestable amb precipitacions serà ben present, amb l'excepció de Dijous i Dilluns de Pasqua, segons el Servei de Meteorologia de Catalunya. A l'àrea de Barcelona, plourà dimecres, divendres i dissabte. A banda, el Servei Català del Trànsit (SCT) pronostica que els desplaçaments cauran un 5% per la crisi (un 8% al conjunt espanyol). Si el sol lluu més, Trànsit espera que la xifra sigui més alta i semblant al 2008.

Fins dilluns es desplegaran 1.921 mossos d'esquadra, sobretot a ciutats, Pirineus i costes Brava i Daurada. Es practicaran 1.107 controls (401 d'alcoholèmia i drogues i la resta, de casc o de velocitat). Hi haurà més vigilància a les àrees de servei de les autopistes (AP-2 i AP-7).

Un nou helicòpter transmetrà tota la informació en temps real i amb més definició al centre d'informació viària. Té un sistema d'infrarojos per a visió nocturna. Pot calcular la velocitat dels cotxes. També posarà multes. En total, hi ha dos mitjans aeris.

L'autopista del Mediterrani (AP-7) estrena un tercer carril per sentit a Tarragona, de manera que hi haurà menys cues. Hi ha obres a l'AP-7 a Girona, la C-17 a Ripoll o la C-58 entre Cerdanyola i Badia.

Dijous a les 15 h comença la segona operació sortida, amb 350.000 desplaçaments a l'àrea de Barcelona. En l'operació tornada (545.000 cotxes) es preveu més congestió la tarda de diumenge. Ja hi ha una víctima mortal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento