Comunitat Valenciana

Ford Almussafes planteja un ERO per a 630 treballadors

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat aquest dilluns als sindicats un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 630 treballadors de les plantes BAO (de fabricació de Vehicles) que podria portar a la desaparició del torn de nit, segons han informat a Europa Press fonts sindicals.
Archivo - Arxiu - Planta de Ford a Almussafes
Archivo - Arxiu - Planta de Ford a Almussafes
ARCHIVO
Archivo - Arxiu - Planta de Ford a Almussafes

La companyia argumenta que és necessari reduir la producció de forma "estructural" en uns 280 vehicles diaris i justifica la decisió en una caiguda de la demanda europea i sobretot de la venda de models que fabrica la planta valenciana com l'S-Max, el Galaxy o el Mondeo. Tot açò, ha afegit, en un context marcat per crisi de la Covid-19, el Brexit i l'existència "incertesa" en els compradors a l'hora de triar entre models híbrids o de combustió, han explicat des dels sindicats.

Davant l'anunci, el president del Comité d'empresa i portaveu el sindicat majoritari UGT, Carlos Faubel, ha demanat un recés de 15 dies per a poder estudiar la situació abans d'iniciar les negociacions i no abordar aquest volum d'acomiadaments "de pressa i a la carrera", sinó fins a la fi de Setmana Santa, una cosa a la qual s'han sumat la resta de sindicats.

Cal tindre en compte, ha apuntat Faubel, que el pròxim 30 de març es reunirà el Comité d'empresa Europeu i abordarà la situació en tot el continent i l'endemà, el 31 de març, ha acordat reunir-se el Comité d'empresa de Ford Almussafes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento