Comunitat Valenciana

Calero: "No tenim res que ens puga fer veure que hem de suspendre les concentracions" del 8M

La delegada del Govern central a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha assegurat aquest dijous que Madrid "haurà tingut els seus motius" per a adoptar la decisió de prohibir totes les propostes de convocatòries de manifestacions i concentracions previstes per al 7 i 8 de març en eixa autonomia, però ha recalcat que ací "no tenim res que ens puga fer veure que hem de suspendre" les al voltant de mig centenar de concentracions comunicades a València i Alacant.
Archivo - Arxive - La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en imatge d'arxiu
Archivo - Arxive - La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en imatge d'arxiu
Jorge Gil - Europa Press
Archivo - Arxive - La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en imatge d'arxiu

Calero, que ha assistit a la presentació a València de l'Estratègia Espanya Nació Emprenedora, ha recordat que el dret a la manifestació és "un dret fonamental" que "no es pot prohibir així perquè sí" i, per tant, ha recalcat que les concentracions es comuniquen i només si hi ha un informe "desfavorable molt justificat" es prohibeixen. "No cal aprovar-les, només es comuniquen, i en tot cas només si hi ha un informe negatiu es prohibeixen", ha insitido.

"Per tant, jo no puc en aquest moment prohibir cap concentració", ha insistit, i ha detallat que, en el cas de la Comunitat Valenciana, s'ha comunicat una quantitat de concentracions "xicotetes" en les quals no consta cap informe desfavorable ni de Sanitat ni de les Forces i Cossos de Seguretat.

Fins a dimarts passat, Delegació de Govern havia rebut la comunicació d'un total de 43 concentracions amb motiu del 8M, a València i Alacant i, de moment, cap comunicada a Castelló. Es tracta d'actes i concentracions en diversos punts de les ciutats, on hi haurà aforament limitat i amb format similar al que es va dur a terme el 25N.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento