Comunitat Valenciana

Un total de 14 candidates aspiren a ocupar les set vacants que l'AVL cobrirà el pròxim 12 de març

La Junta de Govern de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha proclamat aquest dimarts les candidatures de les 14 aspirants a acadèmiques que participaran en el procés de renovació d'un terç dels membres de la institució.
Archivo - Arxive - Sorteig per a renovar un terç dels membres de l'AVL (arxiu)
Archivo - Arxive - Sorteig per a renovar un terç dels membres de l'AVL (arxiu)
AVL
Archivo - Arxive - Sorteig per a renovar un terç dels membres de l'AVL (arxiu)

L'òrgan de direcció ha validat el compliment dels requisits i els mèrits exigits a les candidates per a formar part de l'ens normatiu del valencià.

El ple de l'AVL per a l'elecció de les set noves acadèmiques tindrà lloc el divendres 12 de març en el monestir de Sant Miquel dels Reis.

Aquest serà l'últim tram del procés de renovació de l'ens normatiu, tràmit iniciat el passat mes de desembre amb l'anunci dels acadèmics que hauran d'abandonar la institució una vegada siguen triades les noves acadèmiques, recorda la institució en un comunicat.

Aquell acte es va celebrar el passat 4 de desembre i durant el mateix es va desenvolupar un sorteig que va deixar fora de l'ens normatiu diversos històrics de la institució, entre ells els presidents de les seccions de Lexicografia i Onomàstica. Açò va a marcar el perfil de les set acadèmiques -totes elles dones en aplicació de la Llei d'Igualtat- que entraran a formar part de l'òrgan.

Després de traure les boles, els acadèmics que abandonen de l'òrgan són Antoni Ferrando, president de la Secció de Lexicografia i Gramàtica; Emili Casanova, president de la Secció d'Onomàstica; Albert Hauf i Lluis Meseguer, de la Secció de Documentació i Literatura; Maria Isabel Guardiola, de Terminologia i Assesorament; i Honorat Ros i Eduard Mira, tots dos en la de Foment del Valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento