Cvirus.- Generalitat crea un "ambiciós" programa d'investigació sobre la vacunació per a "millorar la seua efectivitat"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit aquest dilluns la reunió de creació del Programa Valencià d'Investigació Vacunal COVID-19 (ProVaVac), un "ambiciós" pla sobre el procés d'immunització coordinat entre la xarxa sanitària pública valenciana i els centres d'investigació, que treballaran juntament amb la Fundació Ellis o Institut de Biomedicina de València (IVB-CSIC) amb l'objectiu de "millorar l'efectivitat" de la vacunació.
Puig presideix aquest dilluns la reunió de creació del Programa Valencià d'Investigació Vacunal COVID-19
Puig presideix aquest dilluns la reunió de creació del Programa Valencià d'Investigació Vacunal COVID-19
GVA

Aquesta iniciativa, ha assenyalat Puig, és "pionera a Espanya" i permetrà "generar coneixement" sobre el programa de vacunació en aspectes relacionats amb la resposta immunitària postvacunal en la població de la Comunitat Valenciana, el grau de l'efectivitat de les diferents vacunes i la seua relació amb les diferents variants o l'anàlisi de l'impacte de la vacunació en l'evolució de la pandèmia.

El programa d'investigació també està orientat cap a la presa de decisions en salut pública, de manera que el coneixement generat "puga ser aplicat a la millora de l'atenció sanitària i en salut a partir de les evidències científiques recaptades", ha indicat la Generalitat en un comunicat.

A la trobada, celebrada aquest dilluns, també ha assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, juntament amb altres alts càrrecs de la Conselleria, experts en epidemiologia i responsables dels principals centres d'investigació sanitària de la Comunitat Valenciana.

Puig ha destacat que aquest programa pretén "sumar sinergies" entre instituts i fundacions mèdiques i d'investigació, així com treballar per a "donar resposta a les preguntes" i "millorar l'efectivitat" del procés de vacunació.

Es tracta, ha afegit, d'una operació "basada en la ciència i la investigació", les quals són "fonamentals" en aquest moment, i per a "donar la màxima seguretat a l'actiu més important, que és la vacunació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento