Comunitat Valenciana

La Diputació i l'AVL editen un còmic que conta el Tribunal de les Aigües des d'una visió "actual"

  • L'obra, que explica la història de la institució, compta amb les il·lustracions de Nuria Tamarit i el guió d'Àlex Zahinos.
  • És un "homenatge a totes les persones que mantenen la tradició del tribunal en funcionament més antic d'Europa".
Còmic sobre el Tribunal de les Aigües
Còmic sobre el Tribunal de les Aigües
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Còmic sobre el Tribunal de les Aigües

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la col·laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, ha editat un còmic dedicat al Tribunal de les Aigües que conta la història i funcionament d'aquesta mil·lenària institució de justícia valenciana tractada amb una visió "actual" i que compta amb les il·lustracions de Nuria Tamarit i el guió d'Àlex Zahinos.

El projecte conta i "fa valdre" la "joia" que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i, segons la diputada de Normalització Lingüística de la Diputació, Dolors Gimeno, és a més "un homenatge a totes les persones que mantenen la tradició del tribunal en funcionament més antic d'Europa".

El còmic explica el funcionament i la història d'aquesta mil·lenària institució de justícia valenciana tractada amb una visió "actual" amb les il·lustracions de Nuria Tamarit i el guió d'Àlex Zahinos, ha indicat la institució provincial en un comunicat.

"Esperem que el material tinga un bon acolliment entre l'alumnat i el públic en general i ajude la divulgació d'aquesta institució que imparteix justícia en valencià", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento