Comunitat Valenciana

La Generalitat trasllada als ajuntaments que el Pativel segueix en vigor perquè la sentència que ho anul·la no és ferma

La Generalitat ha traslladat als ajuntaments de la costa de la Comunitat Valenciana "un missatge de tranquil·litat i seguretat jurídica" sobre la situació actual del Pativel, ja que "el pla i tota la normativa que comprèn segueixen en vigor", per la qual cosa les platges i el litoral "estan protegits perquè la sentència no és ferma" mentre el tribunal no es pronuncie sobre el recurs de l'administració valenciana.

Així ho ha explicat aquest dilluns el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui ha insistit que els veïns "han de romandre tranquils davant possibles interessos de tercers en eixes àrees".

Des de la Conselleria se'n va a remetre una nota explicativa perquè les corporacions municipals disposen d'"informació actualitzada sobre el Pativel", després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana del passat 11 de febrer.

"El Pativel és un instrument de protecció i ordenació del nostre litoral fonamental", ha reflexionat España, qui ha recordat que la sentència del tribunal "no entra en el fons del Pla sinó que aborda solament qüestions formals i, per açò, se'n va a recórrer en cassació".

Per al conseller, "la protecció i l'ordenació són la base del Pativel ja que, amb ell, es protegeix el litoral, les platges i costes, i es preserva el patrimoni cultural i econòmic", ha afirmat Arcadi España. "Amb la cura d'aquests llocs es fomenta la nostra cultura i es potencia la creació d'ocupació de qualitat", ha agregat.

"A més, respecte a l'ordenació del territori, el Pativel permet que determinades activitats en la costa es facen sota un règim transitori, amb el que es reforça i garanteix un espai de convivència i naturalesa en les nostres costes", ha conclòs el conseller.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento