Trinitat Vella vol col·locar càmeres contra la droga

A Trinitat Vella ho tenen clar: la solució a la inseguretat derivada del consum i intercanvi de droga passa per instal·lar càmeres de videovigilància al barri, com ja passa al centre de Barcelona a l'entorn del carrer d'Escudellers, la plaça de George Orwell i els carrers Princesa i Montcada. Veïns, comerciants, pares i mares d'alumnes i, fins i tot, la comissió de festes ho han sol·licitat al districte, que elevarà la petició a instàncies judicials.

La Taula de Seguretat celebrada a Sant Andreu, en què hi ha representades les entitats de la zona, la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i representants del govern municipal, ha votat a favor de la col·locació d'aquests dispositius, que enregistrarien les imatges reals les 24 hores.

S'ha constituït una comissió amb 30 representants veïnals i municipals, que decidiran on s'ubicarien les càmeres i quantes en caldrien.

A la Taula de Seguretat ja es van fer propostes que passaven per instal·lar les càmeres a «la zona més conflictiva del barri, darrere de la presó», exposava a 20 minutos el president de l'Associació de Veïns i Comerciants de Trinitat Vella, Lluís Edo. Són els carrers de la Foradada, Mare de Déu de Lorda i via Barcino. Els comerciants també van proposar la col·locació de videovigilància a l'entrada i la sortida del barri.

Des del districte de Sant Andreu matisen que a finals d'abril i en base a la proposta veïnal i a informes de la policia, s'haurà de prendre la decisió final. Caldrà demanar un permís al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Més control policial

Trinitat Vella ha patit des de fa anys el contraban i el consum de droga, però els veïns van mobilitzar-se l'any passat denunciant que la situació s'havia agreujat. De fet, les detencions per tràfic d'estupefaents al barri es van multiplicar per vuit al 2008.

«Ara hi ha un moviment habitual més o menys descarat, però hi ha bastant control de la policia i han tancat locals on es traficava», explica l'Imma, veïna del barri.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento