Coronavirus.- L'esport valencià exigeix el seu retorn "immediat" de forma escalonada

Les associacions COLEFCV (Col·legi de Llicenciats en Educació Física), GEPACV (Associació de Gestors Esportius) i Confedecom (Associació de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana) insten la Generalitat al retorn immediat de la pràctica esportiva segura, de forma escalonada després del tancament del sector decretat fa unes setmanes.
Un home corre en el primer dia d'eixida a València després de 48 dies a casa pel coronavirus, que els adults poden eixir a passejar i a fer esport, a València / Comunitat València (Espanya), a 2 de maig de 2020.
Un home corre en el primer dia d'eixida a València després de 48 dies a casa pel coronavirus, que els adults poden eixir a passejar i a fer esport, a València / Comunitat València (Espanya), a 2 de maig de 2020.
Rober Solsona - Europa Press

"L'esport és salut", reivindiquen en un comunicat, i garanteixen que seguiran lluitant per defendre la pràctica esportiva sempre sota les estrictes mesures d'higiene i prevenció establides per les autoritats sanitàries.

Al seu juí, l'evolució de la pandèmia durant els últims mesos segueix demostrant que l'esport reglat, organitzat pels professionals del sector, suposa un entorn segur, amb una taxa de contagis que el Ministeri de Sanitat estableix únicament en el 0,28%.

Les tres organitzacions creuen urgent i necessari implantar mesures de flexibilització en el sector esportiu, retornant a la pràctica esportiva de forma imminent, encara que de manera progressiva. També demanen una "profunda" anàlisi de la situació que viu el sector i avançar en les possibles actuacions, per al que tenen programada una reunió el dimecres 17 de febrer amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro.

COLEFCV engloba quasi 2.000 professionals de tots els àmbits del sector esportiu i educatiu; Confedecom integra 54 federacions esportives que arriben a unes 400.000 llicències a la Comunitat Valenciana i GEPACV aglutina 300 professionals que gestionen al voltant de 250 instal·lacions esportives, fonamentalment del sector públic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento