Comunitat Valenciana

'Territori en concert' d'À Punt oferirà 23 concerts de bandes valencianes

  • El programa s'emetrà cada dissabte a la mitjanit, a partir de les 00.15 hores, en la televisió autonòmica.
  • Els recitals s'han gravat en 15 sales privades de la Comunitat Valenciana sense públic.
Cactus en Territori en concert
Cactus en Territori en concert
À PUNT
Cactus en Territori en concert

À Punt programa, cada dissabte a la mitjanit, a partir de les 00.15 hores, 'Territori en concert', un "escenari musical pel qual passaran més d'una vintena de bandes valencianes".

'Territori en concert' és un espai de música que, sota la marca "ja consolidada" de 'Territori sonor' de la ràdio d'À Punt, ha realitzat la gravació dels 23 concerts de grups valencians del programa reaCtivem de l'Institut Valencià de Cultura. Els concerts s'han gravat en 15 sales privades de la Comunitat Valenciana sense públic.

D'aquesta manera, "cada dissabte, a partir de les 00.15 hores, À Punt es transformarà en un escenari per a gaudir de la música però també per a conéixer els grups i la seua trajectòria", destaca la radiotelevisió pública.

A partir d'aquesta setmana, Territori en concert rebrà les actuacions de Nuc, Cactus, Andreu Valor, El Diluvi, Spanish Brass, Funkiwis, Mafalda, Pupil·les, Junior Mackenzie, Dancing Pepa, Ainda Nao, Amores Grup de Percussió, Amystis, Sierra Leona, Badlands, Carles Dénia, La Trocamba Matanusca, La Fúmiga, Maluks, Ona Nua, El Tio la Careta, Limbotheque i Ramonets.

Manuela Alandes i Vicent Colonques són els presentadors, dos dels noms més coneguts de l'espai radiofònic en valencià actual i referents també del panorama musical. Manuela Alandes és periodista, cantant i és la conductora de 'Territori sonor' en les últimes temporades, i Vicent Colonques és pianista, conductor del programa 'Jazz Cru' i 'L'estudi' en À Punt.

"Ara que la música en directe, feta pels i les artistes de les nostres comarques, passa per un moment crític, des de Territori en concert la portem a les pantalles per a reivindicar la importància, varietat i professionalitat", explica Manuela Alandes.

"En el programa atorguem a les bandes i formacions de les nostres comarques el valor social i cultural que mereixen i afegim la importància de les sales com a espais de dinamització de la cultura de la música en viu", subratlla.

El format preveu gaudir primer d'un concert, mentre que la segona part del programa inclou una entrevista en profunditat per a conéixer millor qui hi ha darrere de les cançons, quanta inversió creativa i quant d'esforç suposa tindre una formació musical.

"Una de les aportacions més atractives del programa és comprovar la varietat de gèneres, ritmes i estils que naixen en les comarques valencianes. Veurem i escoltarem bandes de rock, música urbana, per a tota la família, country, percussió, jazz, swing, música d'arrel, indie o antiga. Una ocasió perfecta per a descobrir noves propostes musicals i gaudir de les quals ja coneixem", afig Alandes.

"Com a músic professional -apunta Vicent Colonques- és molt interessant poder participar en aquest nou projecte que s'ha transformat des de l'IVC amb la proposta de 23 concerts, i s'ha convertit en un programa gràcies a la gran finestra que és À Punt, en el qual podrem veure els companys als escenaris i en les sales que han pogut albergar-los i que, malgrat la pandèmia, continuen actives".

El desenvolupament transmèdia i digital del format permetrà la difusió de continguts específics d'aquestes característiques per a les xarxes i garantir així "una major difusió del treball dels músics valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento