Comunitat Valenciana

La venda de turismes d'ocasió a la Comunitat Valenciana cau un 23,1% al gener, davant del 26,4% nacional

Un total de 13.174 turismes d'ocasió es van vendre al gener a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un -23,1% menys que en el mateix mes del 2020, segons l'Associació Nacional de Comerciants de Vehicles (Ancove).
Les vendes de vehicles d'ocasió
Les vendes de vehicles d'ocasió
ANEVAL
Les vendes de vehicles d'ocasió

La caiguda registrada al gener a la Comunitat Valenciana és superior a la del conjunt del país (-26,4%) i el tercer més baix del país, -per darrere de Madrid (-13,8%) i Canàries (-22,5%)-, en un mes en el qual van baixar les vendes de turismes de segona mà en totes les autonomies.

Alacant va ser la província de la Comunitat que va tindre un pitjor comportament, amb una baixada del -26,21% en les transferències de turismes d'ocasió. La província amb millor comportament va ser Castelló amb un 12% de baixada.

En el conjunt del país, el mercat de turismes d'ocasió va caure al gener un -26,4% sobre el mateix mes de 2020, amb unes vendes de 123.213 cotxes. El mercat pateix, doncs, un enfonsament similar a l'esdevingut en les matriculacions de turismes nous (-51%).

L'enfonsament duplica la mitjana de l'any passat, doncs el 2020 va tancar amb un descens del 13,8%. I s'allunya del comportament dels resultats dels últims mesos, amb baixades en les vendes molt més moderades: desembre -5,8%, novembre -6,9% i octubre el -6,3%.

Per edats, el mercat segueix clarament fraccionat, amb un augment en la demanda dels cotxes entre 1 i 3 anys, encara que el major descens, el 66,5%, es concentra en les unitats de menys de 12 mesos.

Sobre aquests últims es produeix en efecte estadístic, doncs l'any passat els cotxes de menys de 6 mesos es van incloure en les ajudes del Pla Renove, la qual cosa va disparar les vendes de quilòmetre zero. A més, enguany hi ha molts menys cotxes procedents del lloguer, la qual cosa explica el fort descens dels turismes fins a dotze mesos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento